Fajonova že razburja. Hrvati so jezni zaradi njene izjave.

Slika: twitter

Tanja Fajon, še preden bo po vsej verjetnosti postala zunanja ministrica že zaostruje odnose s sosednjimi državami.

Še na stol se Fajonova ni vsedla, pa že razburja. Hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman se namerava v kratkem sestati z bodočo zunanjo ministrico Tanjo Fajon. Fajonova je predvčerajšnjim poudarila pomen jasnih in transparentnih pravil za vstopanje v območje Schengena. Kot je še dejala naj bi si prizadevala, da bo Hrvaška čimprej postala del omenjenega območja, vendar pa bi bila med drugim za to potrebno udejanjiti arbitražno razsodbo, poroča STA.

Hrvaška stran je prepričana, da vstop Hrvaške v območje Schengena nima nikakršne veze z nerešenim vprašanjem državne meje in prav tako tudi ne z arbitražo. Grlić Radman je še izrazil upanje, da bodo tudi po menjavi vlade, med odnosi med državama še naprej dobri. Zunanji minister je prepričan, da je v našem interesu hrvaški vstop v Schengen. Izrazil je še prepričanje, da so odnosi med državama “odlični”, jih pa nekoliko kvari vprašanje meje, ki je posledica razpada Jugoslavije.

Očitno bo Fajonova prinesla Sloveniji več škode, kot koristi!

Povezane objave

Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

Kandidat za predsednika države tudi Anže Logar?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več