Fištravec je potoval na Kitajsko, Arsenovič pa v Ameriko in to na račun dijakov?

slika: facebook

V sklopu projekta #podamdaigram Fundacija Gorana Dragića Mariboru podarja deset brezplačnih vstopnic za ogled dveh košarkarskih tekem Miami Heata v Miamiju, med drugim tudi s klubom Dallas Mavericks, za katerega igra Luka Dončić.

Arsenovič z dijaki v Ameriko. Kdo bo kril njegove stroške?

Obe tekmi bosta v zadnjem tednu februarja, v času šolskih počitnic. Mariborska občina se je odločila, da ogled tekem, vključno s potovanjem, omogoči nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni in hkrati izkazujejo izjemne rezultate na določenem področju (šport, umetnost, znanost …).

V približno 30-članski mariborski delegaciji, ki bo potovala v Miami, bodo predstavniki Mestne občine Maribor in predstavniki pokroviteljev, vabijo pa tudi druga mariborska podjetja, ki jih zanima poslovno sodelovanje s podjetji iz ZDA, da se pridružijo. Je že prav da gredo nadarjeni učenci v Miami, še posebej, če stroške krijejo sponzorji, a kdo bo stroške kril občinski delegaciji za ta izlet? Mister 6%, kot se je župana prijel vzdevek, bo verjetno v Miami odpotoval na občinske stroške. Za pomembne projetke, pa tako in tako ni denarja. Važno je, da bo užival v Ameriki.

Potovanje na Florido bo v zadnjem tednu februarja, v času zimskih počitnic. “Ob ogledih obeh tekem smo v potovalni načrt dodali tudi sprejem pri županu Miamija, ogled univerze v Miamiju, oglede znamenitosti, obiske podjetij in srečanje s slovenskimi podjetniki na Floridi. Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta za sodelovanje v projektu pridobila pokrovitelje, ki bodo dijakom krili stroške prevoza (letalskih vozovnic in transferjev) in šestih prenočitev z zajtrkom ter vodenja v Miamiju,” so sporočili z mariborske občine. Ali pa bodo občinske stroške spet krila občinska podjetja, tako, kot so reševala Čarobni december?

MG

 

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?