Juhu počitnice so tu! Kako preživeti aktivne počitnice?

Kam med počitnicami tudi za vikend?

Iz Občine Hoče-Slivnica sporočajo, da imajo rešitev kako aktivno preživet počitnice tudi za vikend.

V času poletnih počitnic bodo za naše najstnike sobote prav zanimive. Pripravljamo fotografske delavnice, ki se bodo izvajale v mesecu juliju in avgustu, ob sobotah. Z delavnicami želimo najstnikom približati fotografijo in jih spodbuditi h kreativni uporabi fotoaparata.

Delavnice se pričnejo že prihodnji teden in so primerne za mladostnike med 12. in 15. letom. Prijava na delavnice ni predpogoj, da so mladostniki občani Občine Hoče-Slivnica, organizatorji vabijo tudi občane okoliških občin.

Mladostniki se lahko prijavijo na naslednje delavnice:

  1. osnove fotografije in studijska fotografija v sodelovanju z Vulcano Models (13. 7. 2019)
    – predstavitev fotoaparata, njegove funkcije, osnove kompozicije, studijska fotografija;
    – pregled fotoaparatov po posameznikih in individualna razlaga. 
  2. izlet: Ujemi občino v objektiv (20. 7. 2019)
    Pohod po občini, ZBIRNO MESTO Botanični vrt Pivola, tam nadaljujemo do drevoreda Pivola, vzpnemo na hrib, do Pohorskega dvora, mimo sadovnjakov do Zgornjih Hoč, malica pri Siničevem mlinu, čez Čreto, do Slivniškega gradu, do Slivniške cerkve, po pločniku do Slivniških ribnikov, v Hoče do cerkve in zadnja postaja občinska zgradba. 
  3. izlet: Mozirski gaj – Naj cvetijo rože (27. 7. 2019)
    Na prvem foto izletu se bomo odpravili v Mozirski gaj, park cvetja se bomo podali z avtobusom, ob 8:30 pred občinsko zgradbo. Iskali bomo kompozicijo cvetja, ujeli razstavne exponate, ter po fotografskem ogledu pomalicali Pri Peku. 
  4. izlet: Olimje in koča pri čarovnici (10. 8. 2019)
    Prihod v Podčetrtek na parkirišče pri Večnamenski športni dvorani Podčetrtek, pohod čez Terme Olimia proti Razglednemu stolpu na Rudnici in do Olimja,  ogled Koče pri čarovnici – Dežele pravljic in domišljije; ogled Jelenovega grebena – (»Zgodovina Jelenovega grebena« – ogled in hranjenje jelenov, ogled trgovinice Zlata skrinjica, degustacija domačih izdelkov, kepica sladoleda) in kosilo (špageti bolognese); ogled Minoritskega samostana Olimje – (baročna cerkev, stara lekarna, zeliščni vrt); ogled Čokoladnice Syncerus – (doma izdelane čokoladice in možnost nakupa); odhod z avtobusom izpred Samostana Olimje proti Hočam. 
  5. izlet: Mini ZOO in ranč Dravinja (17. 8. 2019)
    Podali se bomo v Slovenske Konjice in obiskali MINI ZOO živalski vrt. Naši modeli bodo tamkajšnje živali in tematske točke, kjer se bomo tudi sami izkusili v vlogi pravih manekenov na terenu. Vzeli pa si bomo čas tudi za uživanje na igralih. Po ogledu Mini ZOO, se bomo zapeljali do Ranča Dravinja, kjer bomo imeli kosilo (»na žlico«) in fotografirali njihov specifičen in zanimiv interier.
  6. izlet: Velika Planina (24. 8. 2019)
    Velika planina, planšarski raj, kjer se bomo vrnili v preteklosti življenja v planinah. V objektiv bomo ujeli koče na planini, travniško cvetje in detajle planšarij. Možnost bo tudi nakupa prave planšarske malice pri pastirjih, ki jih bomo srečali na poti.

Sporočajo pa še, da so mesta na delavnicah omejena, pogoj pa je, da mladostnik uporablja svoj fotoaparat.

Vsa dodatna pojasnila in navodila za prijavo najdete na spletni strani občine.

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?