FURS naj bi nezakonito Golobovim pošiljal veliko zaupnih davčnih podatkov?

FURS, slika je simbolna

Saj ni res, pa je. Že včeraj smo poročali, da naj bi Generalna sekretarka Svobode dostopala do tajnih podatkov FURS-a, kar je seveda nezaslišano.

Furs je namreč na dotično preiskovalno komisijo državnega zbora – takrat še – pod vodstvom MPŠ pošiljal “obilo” zaupnih davčnih podatkov o pravnih (in drugih) osebah, čeprav jih ta komisija sploh ni zahtevala. In to celo za 15 let nazaj, in to za nekatere pravne (ali druge) osebe, ki, ne boste verjeli, sploh niso bile predmet te parlamentarne preiskave. Piše portal Požareport.

In kako izgleda tak kartelni dogovor v praksi? Vlada Roberta Goloba nastavi na čelo Fursa Petra Gruma. Predlog za njegovo imenovanje naj bi dal minister za finance in danes tudi podpredsednika Golobove vlade  Klemen Boštjančič. Direktor FURSa, naj bi dobro sodeloval z generalno sekretarko Gibanja Svoboda Vesno Vuković, ta naj bi obveščala Goloba in krog je sklenjen?

Preiskovalna komisija, ki jo je vodila Šetinc Pašek, bila torej več kot očitno politično zlorabljena že v tistem trenutku, ko so se pri Golobu odločili preiskovati zgolj in samo tiste zasebne medije, ki so kritični do sedanje vladne koalicije, in celo nekatere tiste medije, ki z namenom (ustanovitve) te komisije nimajo prav nobene zveze.

Pa bodo zaradi tega letele glave? Kje pa, saj je svoboda?

video: POP TV

 

 

 

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?