Goljufije na Čeferinovi Uefi, dva uslužbenca že aretirana!

Aleksandre Čeferin, slika: Nova24TV

Portal Demokracija razkriva, da je švicarska policija je aretirala dva uslužbenca Evropske nogometne zveze (UEFA), tožilstvo kantona Vaud pa je začelo preiskavo.

POLICIJSKA PREISKAVA NA UEFI. DVA PRIDRŽANA!

Vprašanje, ki se postavlja, pa je, ali prevare sežejo do samega vrha? Vsekakor švicarji zadevo ne bodo pometli pod preprogo, kot se to po navadi dogaja pri nas. Kar bode v oči, poroča švicarski Blick, je to, da je sam vrh Uefe to držal v skrivnosti kar štiri mesece. In to kljub besedam predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, da je evropska nogometna organizacija transparentna. Zakaj so molčali o aretacijah, za zdaj ni znano. Postavlja se vprašanje, koliko so vedeli in kdo vse je še vpleten. Organizacija je sicer oba osumljena že odpustila.

UEFA je za medije povedala, da so sodelovali s švicarskimi organi pregona. Preiskava je sicer trajala že dlje časa. Švicarska policija je že aprila pridržala dva uslužbenca Uefe. Tožilstvo ju bremeni prevare in korupcije. Osumljena sta prirejala javne razpise, posle so dobivala podjetja, s katerimi sta povezana.

Po razkritju tako imenovanih Panamskih dokumentov, je tožilstvo usmerilo preiskavo v »čudne« pogodbe, ki jih je podpisal Gianni Infantino, sedanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) in takratni direktor oddelka za pravne zadeve UEFA. Sicer pa je za trabnsparetnost financ na FIFA skrbel Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča RS. Piše Demokracija.

P.M.

 

Povezane objave

Za ureditev Olimpijine “njive” sredi Stožic, Šport Ljubljana nima dovolj časa.

Ljubljanska sramota sredi Ljudskega vrta.

Gol slovenske reprezentance za zgodovino. Odzivi

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več