Golob je kandidata za župana Maribora ukradel kar stranki SD in se odrekel Divjak-Mirnikovi?

dr. Vojko Flis, slika. Maribor24

V drugem največjem slovenskem mestu se boj za župana počasi že začenja. Zanimiv bo boj na levi, kjer je Golob ukradel kandidata stranki SD, kot tudi na desni, kjer gre v boj ponovno Franc Kangler.

Robert Golob naj bi danes v Mariboru predstavil kandidata Gibanja Svoboda za županski stolček Maribora, piše Večer. To naj bi nekdanji direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis. No Flis naj bi bil tudi prvo ime Socialnih demokratov, po tem ko Boris Sovič ne bo kandidiral. A očitno je Flisa Socialnim demokratom ukradel kar Golob. Lidija Divjak Mirnik, nekdanja poslanka LŠM in sedaj Gibanja svoboda je očitno obvisela in je ne bo med kandidatkami za županjo. Ob sramotnem rezultatu na državnozborskih volitvah je bilo to tudi za pričakovati.

V Socialnih demokratih naj bi bili nato naklonjeni tudi možnosti skupnega županskega kandidata, tako kot je Milan Brglez skupen kandidat za predsednika Slovenije. A kljub intenzivnim pogovorom se to, kot piše Večer, ne bo zgodilo. Očitno je, da se je Flis že prodal Gibanju svoboda. Zato pa se na levi obeta ogorčen boj za drugi krog med sedanjim županom Saša Arsenovićem in Vojkom Flisom. In ravno Flis zelo rad zahaja v županovo gostilno Rožmarin za katero pravi, da je v Mariboru najboljša.

Na drugi strani pa se tudi na desni obeta zanimiv boj, neuradno med Francem Kanglerjem (NLS) in Dejanom Kalohom (SDS), v kolikor držijo informacije, da se bo Kangler vendarle pomeril za župana Maribora.

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)