Golob uvaja spletno policijo? Po sistemu Udbe, išče ljudi, ki bi prijavljali?

"Desni" mediji. Slika je simbolna

Pazite kaj zapišete, kajti kmalu vas bo lahko preganjala spletna policija. Ministrstvo za digitalno preobrazbo, ki ga vodi ministrica, ki komaj govori slovensko Stojmenova Duh, pripravlja nov zakon.

V bistvu bo Stojmenova kmalu začela preganjati tudi nas, ki zapišemo resnico, oziroma tisto, kar levi mediji zamolčijo. Preganjali bodo tako lahko Demokracijo, Novo24 TV, Požareport, Politikis, NTA, Spletni časopis, Domovino in podobno?

Osnutek zakona, ki so se ga spomnili na omenjenem ministrstvu, je po Golobovih željah. Določa namreč pooblastila Agencije  za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije AKOS) ter nadzorne ukrepe, prekrške in sankcije za izvajanje Uredbe akta o digitalnih storitvah. Predvidene so določene naloge AKOS in ministrstva, pristojnega za informacijsko družbo, povezane z oblikovanjem podpornega okolja za varen in zaupanja vreden internet ter postopek v primeru odstranitve nezakonite vsebine.

Osnutek zakona opredeljuje tudi postopke za potrjevanje oziroma certificiranje organov za izvensodno reševanje sporov ter za podelitev statusa preverjenih raziskovalcev in zaupanja vrednih prijaviteljev. Ravno slednji bodo prvi v boju proti razširjanju obsežnih količin nezakonitih uporabniško ustvarjenih vsebin preko spletnih posredniških platform. Pričakuje se namreč, da bo z njihovimi prijavami odstranjena večina nedvomno nezakonitih vsebin, še preden se bo sprožila odprava nezakonitosti preko notranjega mehanizma reševanja pritožb in z uporabo sodnih poti.

V bistvo skrajšano povedano. V Sloveniji bi uvedli UDBO v modernejšem smislu. In verjetno bi, po vzoru RTV-ja, nadzor prevzele kar nevladne organizacije, ki jih Golob, tudi v času ujme, v veliki meri podpira. (S tem seveda niso mišljeni gasilci).

Kar se Janezek nauči, to Janezek zna, pravi slovenski pregovor, povedano drugače. Kar so nekoč učili komuniste, da je potrebno ovajati drugače misleče ljudi, to pomeni, da to komunisti še danes znajo.

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

4 komentarji

mona lisa 15. 08. 2023 - 12:59
Ali je potreben še kakšen komentar? UDBA v vsem svojem sjaju.
resnisembil jaz 15. 08. 2023 - 14:51
diktatorska golobova hunta
Vipavec 15. 08. 2023 - 23:20
Se približujemo Iranskem režimu samo še to se manjka v Sloveniji. POHVALNO VLADA TAKO SE DELA.
Aljosa Fux 16. 08. 2023 - 15:44
Najslajše se nasmejim, ko "zapišete resnico", je že moja stara mama govorila: "Aljoša piše v cajtengih, potem pa že mora biti res." Meni je vseeno, levi ali desni mediji, bralec je tisti, ki na koncu verjame ali pač ne.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več