Golobje čistke? Adijo Jevšek, Kumer, Maljevac, Emilija, Dominika, Alenka pa še kdo?

Vlada Roberta Goloba. slika: tweeter

Nova Golobova vlada naj bi po napovedani rekonstrukciji štela samo 12, morda celo samo sedem ministrov (in ministric). In to, da je potrebno zmanjševanje, je Golobu več čas dopovedovala stranka SDS. A bil je trmast kot bik.

Kot piše Požareport naj bi tako izgledala nova konstrukcija vlade:

– SD izgubi sedanje ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, kar pomeni, da Aleksander Jevšek frči iz vlade, je adijo, omenjeno ministrstvo pa se združi z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport.

– Združita se obe ministrstvi za šolstvo in ministrstvo za digitalno preobrazbo, vse prevzame Igor PapičDarjo Felda in Emilija Stojmenova Duh pa sta adijo.

– Združijo se ministrstvo za naravne vire in prostor, ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ter  ministrstvo za infrastrukturo, ki jih najverjetneje prevzame politični povratnik Jure Leben, namesto Alenke Bratušek, ki je passe.

– Združita se tudi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter ministrstvo za solidarno prihodnost. Skupni resor prevzame Luka MesecSimon Maljevac pa si že lahko išče novo službo, če jo bo sploh lahko kje našel.

– Baje je na odhodu tudi Dominika Švarc Pipan, ki bi morala prestopiti v Gibanje Svoboda, da bi obdržala službico, zaradi razreza ministrstev po strankah.

Seveda pa je edino ime, ki bi se ob vseh pripetljajih in nezakonitih malvezacijah, res lahko poslovil je predsednik vlade Robert Golob?

 

Povezane objave

Janša udaril po mizi. Razkurila ga je nova uredba vlade. Zato poziv: “21. marca vsi na Kongresni trg!”

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

3 komentarji

MOPSEN 26. 10. 2023 - 5:18
GOLAZEN,je treba zapret v zemljanko,ne pa skrčit..najprej, pa seveda BALKANSKEGA KRIMINALCA GOLUBESCA!
Pepe Vasjebe 26. 10. 2023 - 6:25
Jebeno preveč jih je v vladi, mu je že Janša povedal. Jebeno prepozno je Golob to spoznal. Zaradi vseh teh jebenih stvari pa na-jebemo pošteni državljani Republike Slovenije. Res zajebano!
marker 26. 10. 2023 - 7:15
Prav zanima me, kaj bo, ko bodo ti odstopljeni ministri skočili v zrak. Absolutna ne bo tiho in bo udarila nazaj.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več