Golobji revanšizem? Napadi na medije, ki ne pišejo levim v prid?

Saj ni res, pa je. Revanšizem, sovraštvo, obračunavanje. S temi besedami bi lahko opisali postopke, ki jih s pritiski na njim napačne medije stopnjuje bodoča vlada.

Golobovi bi radi vršili pritisk, tudi na naš medij

V parlament je bila vložena zahteva  za prvo parlamentarno preiskavo glede domnevnega nezakonitega financiranja strankarske propagande v medijih s finančnimi sredstvi podjetij v državni lasti, državnih institucij oziroma institucij ter subjektov iz tujine.

Gre za čisti napad na medije, ki v tej državi predstavljamo drugačne poglede od večinsko – levih. Očitno tudi naš medij e-maribor.si,  vladajočim očitno ni povšeči, saj pišemo drugače, kot si sami zamislijo. Famozna Golobova komisija naj bi se med preiskavo osredotočila na obdobje od 13. marca 2020 do datuma odreditve preiskave. “S preiskavo naj bi tako ocenili dejansko stanje in ugotavljali politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki naj bi vplivali oz. bili vpleteni v sume nezakonitih ravnanj oz. so jih dopustili ali pa niso ukrepali skladno s svojimi pooblastili,”  navaja STA. Morebitna sprememba zakonodaje, ki ureja področja medijev, političnih strank in volilne kampanje pa predstavlja tudi njen cilj.

Pod omenjeno zahtevo so se podpisali bodoči koalicijski partnerji – poslanci Gibanja Svoboda, SD in Levice. Prvopodpisana pa je nihče drug kot dolgoletna “neodvisna” novinarka in urednica RTV Slovenija Mojca Pašek Šetinc, ki se je pred volitvami odločila, da gre v leve politične vode. “Preiskovalno komisijo glede financiranja strankarske propagande v medijih bo vodila novinarka, ki bo v naslednjih štirih letih financirana za strankarsko propagando, ki jo je izvajala na RTV Slovenija,” je ob tej novici kritično pripomnil nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost in poslanec SDS Žan Mahnič

Da je portal e-maribor.si trn v peti levi politični opciji je bilo večkrat pokazano tudi v praksi. Blatili so nas v oddaji Tarča na nacionalni televiziji, lagali, da smo marginalni medij, dobivamo nemalo groženj in konkretnih napadov, namenjano nam nespametne besede ipd. In sedaj so se na naš medij, spravili še nekoč “neodvisni” novinarčki, ki so komaj prilezli v politiko? Ne bo šlo!

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.