Golobova “zaščita” Slovencev z odstranitvijo ograj na meji, prinesla še več migrantov?

Ilegalni migranti, slika je simbolna

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Saj ni res, pa je. Od kar na meji s Slovenijo ni več ograj, prihaja k nam vse več migrantov. To pa se pozna predvsem v azilnih domovih, še posebej na Viču, kjer ni več prostora.

Kot piše portal Žurnal24, naj bi bile razmere v azilnem domu na Viču katastrofalne. Po besedah ene od stanovalk, naj bi bilo tam trikrat več ljudi, kot jih lahko sprejmejo, zato postelje postavljajo celo zunaj.

Trenutno so v azilnem domu nastanjeni državljani Maroka, Burundija, Rusije, Ukrajine, Alžirije, Afganistana, Azerbajdžana, Konga, Palestine, Nigerije, Gane, Irana, Kitajske, Sirije in Venezuele. 

Povečano število prosilcev za azil in za mednarodno zaščito je vplivalo tudi na stopnjo kriminala v azilnem domu, poroča naša bralka. Čeprav naj bi bili v azilnem domu na Viču pretežno moški, je javnost točno pred enim letom pretresla novica o sumu posilstva mladoletnice. Reporter je maja poročal, da domnevni storilec, po rodu Palestinec, še ni stopil pred sodnika.

Število migrantov pri nas je v letošnjem letu še večje, kot lani v istem času. Samo letos (podatki so za pol leta) je tako v državo prišlo več migrantov kot v večini preteklih let v celem letu. Naši policisti so tako obravnavali kar neverjetnih 20.274 migrantov. Letos bo Slovenija tako dosegla rekord po številu migrantov.

Seveda si ni treba zatiskati oči, da se je število migrantov začelo dramatično povečevati prav lani, ko je oblast prevzela vlada Roberta Goloba in z meje začela odstranjevati zaščitne ograje.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

1 komentar

Bojan Tomc 5. 08. 2023 - 10:15
Golob, ko si boš ogledal poplavljena mesta in vasi, se oglasi še v LJ - Vič azilnem domu, da se na lastne oči prepričaš, kakšno bedarijo si naredil... pa domov si jih odpelji ilegalne migrante
Dodaj komentar