Golobovo darilo Sloveniji? S četrtkom huda podražitev dizla?

slika je simbolna

V ponedeljek je “Golobov” dan solidarnosti in s tem prosti dan,  prav tako je praznik, Marijino vnebovzetje, v torek, 15. avgusta. Cene pogonskih goriv bodo tako šle v nebo v četrtek?

Formula za reguliranje cen se je v zadnjem letu in pol pogosto spreminjala. Ceno so višale – oziroma večje pocenitve preprečevale – okoljske dajatve za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida, prispevek za energetsko učinkovitost in obnovljive vire energije. Vlada je do sredine pomladi ob znižanju cen goriva na svetovnih pogosto zviševala trošarine, s čimer je preprečila pocenitev goriv v maloprodaji ali pa so bile pocenitve manjše, kot bi bile, brez zvišanja dajatev. Piše Žurnal24.

 

Bencin naj bi se v četrtek lahko p zvišal na približno 1,52 evra za liter, zdaj je treba za liter odšteti 1,511 evra.

 

Občutno pa bi se lahko podražil predvsem dizel, ki na mediteranskih trgih zaznava eno višjih rasti cen v zadnjem obdobju. Če pri tem upoštevamo še gibanje evra, pričakujemo, da bo v torek liter stal približno 1,65 evra, torej za približno devet centov več kot sedaj (1,558 evra), pišejo v Mojih financah.

 

Nihče namreč ne verjame več v Golobovo vlado, da bi toliko regulirala cene, da podražitev dizla nebi bila tako velika. Očitno bo četrtkova podražitev zahvala vsem tistim, ki bodo v ponedeljek pomagali pri odpravi posledic poplav?

Povezane objave

Poročil se je nekdanji skakalni šampion Cene Prevc. Imamo slike s poročnega slavja!

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!