Grozljiv primer zamemarjanja živali, nedaleč od Maribora!

slika je simbolna

Hud primer zanemarjanja psov so te dni odkrili aktivisti za pravice živali. Sprašujejo se kdaj je reševanje živali postalo breme nevladnih organizacij?

Popolnoma shirani psi

V kleti stanovanjske hiše in v skednju so borci za pravice živali našli štiri povsem shirane in bolne pse. Zanemarjene pse je naposled rešilo društvo Srce za bulle.

Več psov je moralo jesti celo lastne iztrebke, ki so ležali povsod po treh. Pred mesecem dni naj bi primer obravnavala tudi veterinarska inšpekcija, a po informacijah prostovoljcev ni ukrepala. Za devetletno podhranjeno dogo z odprtimi ranami in več kot dvajset centimetrov velikim tumorjem tako ni bilo druge rešitve kot uspavanje.

Aljaž Tilinger in Zala Verdnik iz društva Srce za bulle sta pred mučenjem že rešila Nalo in Pabla, ki danes uživata pravo pasje življenje. V zadnji akciji sta želela rešiti tudi argentinsko dogo, a si niti v najhujših sanjah nista mislila, da bo tako hudo.

slika: facebook

Aktivist Simon Mihorič je povedal: »Veliko grdih situacij smo dali čez, pa vendar je bila včerajšnja situacija tako pretresljiva za vse nas, da smo imeli vsi polne oči solza ter zvečer težko zatisnili oči!« Argentinski dogi ni bilo več pomoči in so jo morali evtanazirati, za ostale tri bodo poskrbeli.

vir: Maribor.info

MG

Povezane objave

Ko se v Mariboru pred tekmo srečata “viola” Kangler in “dragons” Aleš Hojs

Tradicionalno! Dobrote v Cirbeškem kotlu je kuhal tudi poslanec SDS, Franc Breznik.

Precej opiti levičar zmotil mobilno kavarno Zale Tomašič v Mariboru