Hrvaški policisti po polžje. Za dopust v Črni gori si vzemite čas na meji!

Avgust, vrhunec dopustov in vrhunec poletne sezone. Predvsem pa velika gneča razgrete pločevine in sonce, ki neusmiljeno pripeka. Bralec našega portala, nam iz poti v Črno goro poslal zanimivo zgodbo.

Dolge kolone iz Hrvaške v Črno Goro. Hrvati si za vsakega potnika res vzamejo čas!

Črna gora velja za relativno majhno in gorato balkansko državo, ki jo obkrožajo Srbija, Kosovo, Albanija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina ter Jadransko morje. Osamosvojila se je leta 2006 in velja za eno najmlajših držav na svetu. Kljub temu, da je kot samostojna država relativno mlada, pa ima za marsikoga najlepše plaže.

Toliko dobrega o Črni gori. A ko se odločite za dopust, tja nikar ne hodite z avtomobilom. Kajti dolge kolone ne meji med Hrvaško in Črno goro vas bodo spravili v slabo voljo. Hrvati si za tujce pri izstopu iz države in vstopu v Črno goro dobesedno vzamejo čas. Nepopisna gneča, kilometrske kolone, žgoče sonce in slaba volja. To so akterji, ki krojijo usodo črnogorskega turizma, kateremu Hrvati prav nič ne pomagajo. To je očitno kazen, če dopusta ne preživiš na obali “ljepe naše”? Za vsak avto si hrvaški policist res vzame čas, vsaj 15 minut. In zanimivo za svoje (beri: tiste z hrvaškim kockami na avtu), pa poskrbijo tako, da imajo izvozno pot iz države v Črno goro brez čakanja. Za njih očitno ne velja Šengenska meja.

 

Ko boste potovali do Črne gore z avtomobilom si torej zagotovite klimo, zadosti goriva, veliko količino vode predvsem pa mirne živce. Pa naj še kdo reče, da Hrvati ne delajo zelo vneto. A po navadi takrat, ko jim to ni potrebno.

(slika: bralec našega portala)

P.M.

 

Povezane objave

IZREDNA NOVICA! Hrvaška s 1. januarjem v schengen

Parodija, ki od smeha trese twitter. Kaj si želi Nika Kovač za božič?

Očitno je prišlo plačilo za ves trud. Nikica že potuje v Brazilijo!