Huda nesreča v Mariboru. Zbil kolesarko!

Simbolna slika

V Mariboru je v krožišču na Ulici Veljka Vlahoviča voznik osebnega zbil kolesarko, ki je vozila po napačni strani steze!

Kolesarka je vozila po napačni stezi

Kolesarka je napačno vozila po levi kolesarski stezi, namesto po desni. Je pa cesto prečkala na prehodu za kolesarje. Kolesarska je padla po vozišču in se hudo poškodovala, zaradi česar so jo reševalci odpeljali v mariborski klinični center.

Voznik osebnega avtomobila vozil po krožišču  na Ulici Veljka Vlahoviča v Mariboru proti Vrazovi ulici. Ko je v krožišču  pripeljal  do  izvoza  v  smeri Vrazove ulice, kjer je na vozišču označen  prehod  za  kolesarje,  ni  vozil  posebej  previdno  in  s takšno hitrostjo,  da  bi  lahko  ustavil  in  pustil  mimo  kolesarko,  katera je pripeljala  po  levi kolesarski stezi oziroma ni vozila po desni kolesarski stezi,  glede na dovoljeno smer vožnje, a je prečkala vozišče na prehodu za kolesarje.  Posledica  tega  je  bila,  da  je voznik osebnega avtomobila s sprednjim  delom  vozila na prehoda za kolesarje, trčil v kolesarko, katera je nato padla po vozišču in se  hudo telesno poškodovala. Kolesarka je bila z  reševalnim  vozilom  odpeljana  v  UKC  Maribor.  Zoper voznika osebnega avtomobila  bodo  policisti  PPP Maribor vložili kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Maribor,   zaradi  povzročitve  prometne  nesreče  iz malomarnosti. Zoper kolesarko pa je izveden hitri postopek.

MG

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!