INCIDENT! Navijači Maribora z močno petardo poškodovali nogometaše Mure.

zajem slike, Sport TV

Na derbiju 21. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom je žal prišlo do incidenta, kakršnega v slovenskem nogometu ne polnimo.

Do incidenta je prišlo v 57. minuti. Rezervni nogometaši Mure so se ogrevali pred tribuno, na kateri so bili navijači Maribora. Nato pa je prišlo do neljubega dogodka. Dva rezervista domačih, Niko Kasalo in Tilen Ščernjavič, sta obležala zaradi glasnega topovskega udara. Po zadnjih informacijah je skupno šest oseb končalo na urgenci, od tega dva s hujšimi opeklinami. Rezervista bosta z nogometnih igrišč lahko odsotna tudi več kot šest tednov. Skupili naj bi jo tudi Žiga Laci, pobiralec žog in Murin kondicijski trener. Piše Sport klub.

slika: Lokalec.si

Kaj se je dogajalo?

V 57. minuti so se ob avt liniji ogrevali Murini igralci Kasalo, Ščernjavič in Laci, ko je med njih s sektorja navijaške skupine Viole priletelo močno eksplozivno sredstvo. Počilo je tako, da so se še gledalci na severni tribuni – oddaljeni dvajset in več metrov čudili topovskemu udaru. Rezervni igralci so obležali na tleh. Zdravniška služba je nemudoma pritekla k ponesrečencem, sodnik David Šmajc je prekinil tekmo, igralci in trenerji pa so se zbrali na sredini igrišča.

Ob odhodu z igrišča se je igralec Mure Kasalo še enkrat zgrudil. Glavobol in poškodbe so bile enostavno prehude. Po več kot dvajsetih minutah čakanja, glavnemu sodniku ni preostalo drugega in je odpiskal predčasen konec tekme.

slika: NK Mura

slika: NK Mura

Poslovni direktor NK Maribor. Bojan Ban je dejal: “Globoko obžalujemo dogodek. Mura je naš prijateljski klub. Pretreseni smo. Stvari so šle čez mejo. Upam, da bodo pristojni organi našli krivca in ukrepali. Se opravičujemo in obžalujemo dogodek!”  Piše spletni Večer.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

1 komentar

Darinka 18. 02. 2024 - 22:34
To niso navijači, ampak čisto navadni huligani , ki so že dolgo znani po nasilju. Nekdo bi moral za tole prevzeti odgovornost, saj bi se lahko zgodilo še veliko kaj hujšega.
Dodaj komentar