Inštitut 1. oktober, Golobu: “Če nas boste prevarali, bomo vstopili v prostore vlade!”

Inštitut 1.oktober, ki združuje upokojence je predsedniku vlade poslalo odprto pismo, glede na vse slabši položaj upokojencev Slovenije.

Odkrito povem, g. Robert Golob, da me vaše igrice znotraj povsem zgrešene Svobode čisto nič ne zanimajo! Niti vaš zaigrani nastopi jeze glede vaših članov ne! Vaša odločnost in ustrahovanje vaših volivcev in poslancev je enaka, kot moja sapica v lanski sneg, da bi ga stopil. Tako odločnost, srd in jezo, ki ste jo pokazali bi pričakoval pri ugotovitvi, da ste na cedilu pustili 340 000 upokojenk in upokojencev, ki s strahom čakajo zimo in upajo na dodatke k pokojninam , da bi z njimi lahko kupili drva in kurjavo!

Tako odločnost sem pričakoval pri sanaciji poplav na Koroškem, Savinjski, Gorenjskem. Tako odločnost sem pričakoval pri dejanjih v korist ljudi. Tam ostajate pohleven, od vsega naštetega ni napredka nikjer! Obljube o prejemu drobiža, ki ga bomo dobili upokojenci v višini 1,8 % so vaš odnos do ljudi, ki so vas volili. Posmehovanje tistih upokojencev, ki komaj živijo s miloščino, ki jo prejmejo! 1, 8 % dodatek k pokojninam pomeni od 8 eur do 22 eur tistim, ki živijo pod pragom revščine.

Sramotna je obljuba glede “božičnice”! Res je , da bo letos prvič in res je, da ste to naredili zaradi pritiska civilne iniciative “Glas upokojencev”, pozabili ste, da smo upravičeno zahtevali dodatno (eno celo) pokojnino z istim naslovom “božičnica”! 40 % obdavčenega letnega regresa je toliko, kot vaša Tina Gaber zapravi samo s pogledom v nov dan! Sram naj vas bo, globoko naj vas bo sram!

Za mesec januar je Luka Mesec obljublja 8,2 % uskladitve pokojnin! Če obljublja! Naj vas opozorim, da je to po izračunih vsakoletne uskladitve 4,3% PREMALO!! Torej nas boste skupaj z letošnjo krajo in neuskladitvijo z inflacijo ponovno ogoljufali skupaj za 18,1% (ostanek lanske uskladitve z inflacijo, ki so jo »socialci« dobili, mi pa ne, plus 4,3%), da boste lažje razumeli !! In ne plačujte nesposobnih novinarjev in medijskih javnih hiš, da vam delajo reklamo in vam ploskajo, ker ste z 1,8 % tako zelo radodarni! Ne norčujte se vsi skupaj iz množice ljudi, ki ji potrpljenje pojenja!!

Spoštovani Robert Golob! Meja naše potrpežljivosti je pred vašim nosom! Zahtevamo dodatke k pokojninam od 500€ do 300€ za najmanjše pokojnine za vse ostale od 250 e do 100 e , kot smo vpisali v zakon, ki ga imate v proceduri! Glede na to, da bo v postopek v DZ s strani Urške Klakočar Zupančič uvrščen tam nekje februarja 2025 ZAHTEVAM, DA SAMI NEMUDOMA odpokličete miloščino v višini 1, 8 % in tisto malenkost za rekrecijo in se resno lotite DODATKOV, kot smo jih predlagali! Zima je pred vrati, ljudje nimajo za položnice, odpovedujejo se hrani, da o kakšnih nakupih plaščev, čevljev in drugih potrebnih zadev sploh ne govorim!

Počakali bomo do 20. novembra 2023! Zganite se!! V kolikor nas boste zopet prevarali in ogoljufali pri pokojninah, ki so naš denar, privarčevan iz obdobja, ko smo za vas gradili vrtce , šole , ceste in elektrarne, NAPOVEDUJEM PROTESTNI-SHOD IN POVABILO IN VSTOP NA SESTANEK V PROSTORE VLADE, ter vaš govor pred množico ljudi! Bodete prepričani, da boste spregovorili in da vam bomo iz srca zaželeli in naredili vesel december!

Predsednik inštituta Pavel Rupar

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.