/INTERPELACIJA/ DESUS neenotno, prav tako tudi SMC?

Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Iz stališča poslanca DeSUS Jurija Lepa na seji DZ je bilo razbrati, da se bodo poslanci DeSUS o glasovanju odločili po razpravi, enako tudi v SMC?

Poslanci DESUS-a in SMC neenotno ob interpelaciji

Predlagateljice interpelacije – opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB – same nimajo potrebnih 46 glasov za razrešitev ministra. Z glasovi DeSUS in ob tem, da ni znano ravnanje vseh poslancev SMC, bi se možnost uspeha interpelacije lahko povečala oz. bi se lahko obetal tesen rezultat. Vendar pa posamične izjave poslancev DeSUS kažejo, da v DeSUS ne bodo enotni.

[color-box color=”yellow”] Lep napoveduje podporo interpelaciji. Poslanec Robert Polnar, ki je sicer član poslanske skupine DeSUS, ne pa tudi član stranke, pa interpelacije ne bo podprl. Po njegovih besedah imajo namreč danes na interpelaciji ministra, ki je zgodovinsko gledano uresničil najvišji odhodkovni proračun za kulturo v času samostojne Slovenije. Po Polnarjevih besedah so se v poslanski skupini dogovorili, da bosta dva poslanca podprla interpelacijo, trije pa ne. “Ali to še drži, ne vem. Vem pa, da sam interpelacije ne bom podprl,” je dejal.[/color-box]

Poslanec Branko Simonovič v izjavi ob robu seje DZ sicer ni želel razkriti, kako bo glasoval. Spomnil je le na stališče poslanske skupine, da se bodo na podlagi razprave na koncu odločili, kako bodo glasovali.

A čeprav naj bi se obetal tesen rezultat, bo Simoniti po vsej verjetnosti preživel in ostal minister. Bo pa po interpelaciji zanimiv pogovor znotraj stranke SMC, ki je še vedno vladna stranka.

PM

 

Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

2 komentarja

Novo Jutro 24. 03. 2021 - 21:18
Če izpustim sovražno in ideološko opozicijo in se osredotočim na DESUS in SMC, se sprašujem, kdo so ti ljudje, ki z tako lahkoto cefrajo našo državo. Razlika med častnima Simonovičem in Polnarjem ter med ostalimi neodloćnimi iztirjrnci je ogromna. Kdor bo od teh neodločnih glassoval proti spoštovanemu in do zdaj najboljšemu in inteligentnemu kulturnrmu ministru do sedaj, je zame golazen. Pika.
Novo Jutro 25. 03. 2021 - 19:27
Moja slutnja je bila pravilna. Trije golomazeči so se pojavili. Trije smrduhi. Fuj.....
Dodaj komentar