Intervju Zala Klopčič: “Širim samo resnico, torej razumem leve politike, da se počutijo ogrožene!”

Tokrat smo v našo družbo povabili mlado in nadebudno vplivnico, 21-letno  Zalo Klopčič. Je podpredsednica Slovenske demokratske mladine in TV voditeljica omizij na televiziji RTS Maribor. V okviru SDM je organizatorka različnih dejavnosti, predvsem v svoji rodni Ljubljani. Je tudi voditeljica podcastov, kjer opozarja na različne probleme ljudi in probleme v družbi. Tudi zato je pogosto, s strani leve politične opcije, večkrat tudi tarča napadov

“Mnenja sem, da bi morali biti vsi Slovenci kristjani”.

Si ena vidnejših članic podmladka stranke SDS. Zakaj si se odločila da prestopiš v politično stranko?

Zala Klopčič: Za politiko sem se odločila po zmagi Gibanja Svobode na parlamentarnih volitvah 2022. Takrat sem se zbudila iz neke pasivnosti in se odločila, da bom tudi sama nekaj prispevala k dobrobiti Slovenije in Slovencev. V družbi sem namreč začela v zadnjih letih opažati veliko sprememb, sploh pomanjkanje nekih osnovnih vrednot med mladimi. In ker sem sama trdno prepričana, da morajo v uspešni, cvetoči družbi biti osnovne vrednote ljubezen do domovine, družine in seveda svoboda (z malo).

Kdo te je v bistvu navdušil nad politiko?

Zala Klopčič: Vse se je začelo ko sem šla na faks in sem lahko kdaj dopoldan ostajala doma in sem zjutraj ob kavi z očetom klepetala o tem, kaj se dogaja v državi. Kot podjetnik je moj oče veliko vedel o gospodarstvu, brezposelnosti, davkih, delovni sili v Sloveniji, skupaj pa sva potem prešla še na druge teme – zdravstvo, demografija, geopolitika, in tako sem sčasoma spoznavala, kaj vse je narobe v naši državi. Spoznavati sem začela, kako volivci vsakič znova nasedejo novemu obrazu, ki ogromno obljublja, naredi pa nič. V resnici takrat nisem sploh poznala definicij desnice in levice, vedela sem samo, da levica deluje protislovensko, saj podpira ilegalne migracije in ji ni mar za slovensko kulturo, jezik, tradicijo. Tako sem v bistvu mesece komentirala aktualno stanje v Sloveniji in tako razvijala svoja stališča in prepričanja. Ker sem ugotovila, da se vse to najbolj ujema s stališči stranke SDS, sem se kmalu za tem tudi včlanila v stranko in s svojim delom in predanostjo tudi kmalu postala podpredsednica podmladka.

Si glasna zagovornica tradicionalnih slovenskih vrednot. Svete zakramente, pa si naredila šele pri dvajsetih letih. Zakaj?

Zala Klopčič: Haha, dobro vprašanje, sama še danes ne vem najbolje, začutila sem pač ta klic. Vedno sem se najbolje razumela z vernimi ljudmi. Čeprav to ni pravilo, sem mi zdi da so bili ti ljudje vedno dobri z mano, me niso zapustili ob težkih trenutkih in so imeli nasploh pogled na življenje, ki je podobno mojemu. Nekoč si seveda želim cerkvene poroke in tudi to je bil razlog, da naredim zakramente. Vendar pa je bil glavni razlog to, da sem mnenja, da bi morali biti vsi Slovenci kristjani. Marsikdo se namreč ne zaveda, da je naš način življenja, vse kar nam je poznano in vse, česar smo vajeni (tudi monogamija na primer) sem pripeljalo krščanstvo v 9. stoletju.  Če ne bomo te tradicije peljali naprej – vse manj staršev namreč otroke vzgaja v skladu z vero – nas bodo druge, močnejše in bolj nasilne religije, ki prihajajo v Evropo kmalu nadomestile. In to je moj boj, ki sem se mu zavezala.

Vrniva se k slovenskim vrednotam. Kaj tebi pomeni pojem družina?

Zala Klopčič: Ob besedi družina najprej pomislim na toplino, ki jo čutim jaz ob svojih bližnjih. To je definitivno nekaj, kar si tudi sama čimprej želim imeti. Tradicionalna družina pa je dandanes ogrožena, ker dobiva na osnovna celica družbe nek nov pomen. Dve mami, dva očeta in ne vem kaj vse še … to predstavlja grožnjo družbi, ki jo poznamo že tisočletja in ne poznamo še vpliva, ki bo vse to skupaj imelo na otroke.

[color-box color=”yellow”] Zala Klopčič je 21-letna študentka farmacije iz Ljubljane. Je podpredsednica Slovenske demokratske mladine. Pred študijem je obiskovala Gimnazijo Šentvid. Ukvarja se tudi z glasbo, predvsem s petjem, igra violino in kitaro. Rada ima šport, predvsem odbojko in pohodništvo. Je tudi ljubiteljica živali. Kot pravi, se je njena pot pravzaprav začela z jutranjimi pogovori z očetom ob kavi, kjer sta vsak dan komentirala aktualno dogajanje.[/color-box]

Si ponosna na svojo domovino?

Zala Klopčič: Včasih ja, včasih ne. Razočarana sem na primer, da včasih za voditelje lastnega naroda izberemo bedake. Ponosna pa sem v smislu, kako uspešni so naši športniki, glasbeniki, znanstveniki. Ponosna sem na našo zgodovino, na naš boj za samostojnost in tudi končno osamosvojitev. Ponosna sem na mlade, ki se upirajo kulturnemu marksizmu, ki nam ga vsiljujejo, še posebej na SDM, kjer vsak dan garamo za boljšo prihodnost Slovenije.

Izpostavila si se pri shodu Parade ponosa, kjer si doživela polno žaljivk in celo nasilja? Ti je žal za to, da si se tako izpostavila?

Zala Klopčič: Žal mi je samo, da nas ni bilo še veliko več. Včasih ni biti enostavno tako izpostavljen, sploh v središču »bojne fronte«, kot je bilo takrat, vendar smo vsaj uspeli pokazati, kakšni nasilneži in skrajneži so LGBT-jevci v resnici, čeprav ves čas pravijo, da sprejemajo drugačnost.

Precej se ukvarjaš torej z vprašanjem ideologije LGBTQ in transspolnosti. Katere so po tvojem mnenju danes največje grožnje, ki jih tovrstne ideologije predstavljajo?

Zala Klopčič: Edina grožnja, ki jo zares predstavljajo, je vpliv, ki ga bo ideologija spola pustila na mladih. Nekateri se ne zavedajo, da je kakršna koli spolna tranzicija ireverzibilna, vključno z jemanjem hormonskih tablet. Skrbi me, da bodo mlade prežvečili in izpljunili, ko bo njihov cilj dosežen. Veliko je namreč primerov, ko so najstniki posege v  njihovo telo obžalovali, pa jim potem LGBT skupnost ni več nudila opore.

Veliko si prisotna na družbenih omrežjih, kjer izražaš svoje mnenje o politiki, kakšen je odziv in ali te pri tem podpirajo, prijatelji, družina?

Zala Klopčič: Odziv je zelo dober, ogromno imam podpornikov, sledilcev, somišljenikov, spoznala pa sem tudi veliko prijateljev, ki mi zdaj pri mojih projektih pomagajo. Družina in prijateljice me seveda absolutno podpirajo, vendar jih zame tudi precej skrbi, ker sem tako izpostavljena. Veliko pišejo o meni določeni mediji, ki mi skušajo izbiti kredibilnost, me označujejo za ksenofobično in rasistko, kar lahko nekoč vpliva na mojo zaposlitev, vendar to bolj skrbi moje bližnje kot mene. Zavedam se namreč, da so farmacevti zelo iskan kader, pa tudi sicer nimam strahu pred prostim trgom. 😊

Kakšne politične teme vse te zanimajo?

Zala Klopčič: Zelo me zanimajo demografija, gospodarstvo, zdravstvo, kultura, kmetijstvo, socialna in notranja politika, šolstvo itd. Moram pa priznati, da me na primer kohezija, infrastruktura, digitalizacija, zunanja politika in EU res ne zanimajo.

Zato soi pa doma pogosto tarča kritih levih medijev in levih politikov. Te s tem želijo utišati?

Zala Klopčič: Po vsej verjetnosti so v meni prepoznali nekakšno grožnjo, ker imam nek doseg. Širim samo resnico, torej razumem leve politike, da se počutijo ogrožene. Vedno se trudim biti realna in ne žaljiva, rada pa stvari obrnem malo komično. Cenzurirajo me zato, ker se ne strinjam z levičarsko ideologijo in si to upam povedati na glas. Ustavljam se ob temah, za katere nočejo, da se razširijo. Imam pa to srečo, da za mano stoji cel SDM in močna matična stranka, ki me absolutno podpira.

Kakšno je tvoje mnenje o trenutnem stanju v slovenski politiki?

Zala Klopčič: Trenutno stanje je zaskrbljujoče. Slovenci so dobesedno izvolili človeka, ki jim je obljubil višje davke. Gre za vprašanje zdrave kmečke pameti, ki je očitno trenutno pri nas primanjkuje. Najbolj me pa skrbi to, da bodo ljudje to napako ponovili, morda bo nov nastavljenec Čeferin ali pa kdo drug, vendar gotovo se bo ponovil, kot se je že nekajkrat do sedaj. Upam, da se na oblast čim prej vrne desno sredinska vlada, ki bo spet vzpostavila normalno stanje in zadovoljstvo v Sloveniji. 

Videvamo te tudi kot TV voditeljico omizij na televiziji RTS Maribor. Te zanima delo na televiziji?

Zala Klopčič: Seveda, vedno sem si želela voditi kakšno oddajo in prav veseli me, da sem to priložnost dobila na tej televiziji.

Torej si našla nekaj kar te veseli. Kaj je še tisto, kar rada počenjaš v svojem prostem času?

Zala Klopčič: Prostega časa je v mojem urniku zelo malo, če se pa najde, ga pa vedno dobro izkoristim. Zelo rada hodim v hribe ali pa na krajše izlete s fantom ali prijateljicami, doma telovadim, sicer se pa tudi ukvarjam z glasbo, igram violino, kitaro in pojem. Če v prosti čas štejemo SDM dogodke in ustvarjanje mojih videov, potem moram seveda omeniti tudi to. Najbolj pa obožujem trenutke, ko se v miru ob kavi posvetim kakšni knjigi.

Če bi imela moč, kaj spremeniti v državi Sloveniji, kaj bi bilo to?

Zala Klopčič: Prva stvar bi bil ukrep, ki bi postavil ograjo na mejo. Krepko bi prevetrila financiranje nevladnih organizacij, in konkretno spremenila šolski sistem, predvsem učno gradivo, o osamosvojitvi se zagotovo ne bi učili šele teden pred poletnimi počitnicami. Decentralizirala bi državo in s tem zmanjšala prometno obremenjenost večjih mest. Prepovedala bi kakšno koli LGBT propagando, sploh pred mladoletniki. Počistila bi korupcijo v zdravstvu in ljubljanski mestni hiši. Uvedla bi konkretno finančno podporo za mlade mamice in mamice študentke. Poskrbela bi za neodvisnost RTV in ukinila mesečni prispevek. Upam, da bom nekoč lahko sodelovala pri prenovi slovenskega sistema.

Smela napoved. Hvala Zala, da si si vzela čas in vse dobro.

Z Zalo Klopčič se je pogovarjal Mitja Grmovšek

 

Povezane objave

Intervju s predsednico SDM, Simono Purkat! “Mladim je bilo obljubljenih 30.000 stanovanj?”

Intervju Pavel Rupar: “Levi mediji v Sloveniji so navadni skorumpirani odvisniki od denarja!”

Intervju! Domen Kljun: “Prepričan sem, da je slovenski narod še vedno močan!”

1 komentar

Dado 31. 03. 2024 - 3:59
Škoda take lepe punce, da je v najbolj pokvarjeni slovenski stranki...
Dodaj komentar