Iz katerih držav prihaja na novo okuženih 13 ljudi?

Slovenija se spopada z večjim številom okuženih prebivalcev. 13 je številka, ki nas sicer lahko skrbi, a vsi primeri so bili k nam prinešeni iz južnih držav, tako da, se bo poizkušalo virus zatreti.

Epidemiologe skrbi nespoštovanje karantene

Epidemiologe sicer ne skrbijo absolutne številke, ampak nespoštovanje karantene in ukrepov. To pa zna imeti hude posledice. NIJZ je včeraj na območju Slovenije zabeležil 13 novih okužb s Sars-CoV-2. “21. junija smo imeli en importiran primer iz Srbije,” je povedal predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel. “Od 13 novih primerov jih je šest importiranih, trije iz BiH ter po eden iz Srbije, Kosova in Hrvaške. Pet primerov je v povezavi z importiranimi primeri, pri enem primeru gre za neznani primer, eno poizvedovanje je še v teku. Večina primerov je bila namreč potrjena čez noč, zato je epidemiološka služba v akcijo stopila danes zjutraj.”

Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel je poudaril, da epidemiologe sicer ne skrbi absolutna številka, ampak upoštevanje karantene pri primerih, ki jih evidentirajo. “Želja epidemiologov je, da osebe, ki prihajajo iz ne-varnih držav, RES ostajajo v karanteni, tolajša naše ukrepe in ščiti varstvo ljudi,” je poudaril Fafangel.

MG


Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!