Izjava Janeza Janše ob vremenski ujmi: “Tisto, kar hrabri je solidarnost!”

Slika, omrežje X, (radio Ognjišče)

Nad Slovenijo se je zjasnilo. Posijalo je sonce in v tem tednu je čas za pomoč. S polno paro delajo tudi v civilni zaščiti, pa gasilci in veliko prostovoljcev. “Tisto, kar hrabri je solidarnost,” pa je dejal Janez Janša za radio Ognjišče.

Med tem, ko se nekateri levičarji kot so,:  Boris Vezjak, Petra Lesjak Tušek, Marko Milosavljevič, Janez Stariha in še kdo zmrdujejo nad predsednikom stranke SDS, ker je prišel pomagati odstranjevati posledice poplav, kar zgoraj našteti verjetno ne bodo nikoli zmožni, so nekateri vseeno dali pamet in srce na prvo mesto in pričeli z odpravljanjem posledic nastale škode. 

Pomagajo vsi, od gasilcev do prostovoljk in prostovoljcev, civilna zaščita, vojska in ostali. Predsednik SDS, Janez Janša je za radio Ognjišče povedal: “V izjavi za Radio Ognjišče: Škoda je enormna, bistveno bo presegla prve ocene. Tisto, kar hrabri je solidarnost, to daje moč in upanje tistim, ki so bili najbolj prizadeti. V teh dneh pa v Sloveniji potrebujemo na milijone pridnih rok. Ljudje so zelo veseli, ko prideš in pomagaš!”

 

Za pomoč pri odpravi posledic poplav prosijo tudi pri Karitasu Slovenija: “Na Karitas si prizadevamo, da bi pomagali tistim, ki so najbolj ranljivi – starejšim, bolnim, družinam z otroki, ki so ostali brez strehe nad glavo. Do sedaj smo prejeli že veliko prošenj za pomoč pri čiščenju in obnovi domov in verjamemo, da bomo s skupnimi močmi lahko postavili stvari na bolje.”

Vabimo vse, ki lahko in želijo pomagati, da se nam pridružite. Vaše naloge bodo predvsem:

-Pomoč pri čiščenju poplavljenih domov.

– Podpora pri odpravljanju škode, ki so jo povzročila neurja in poplave.

– Pomagati z zagotavljanjem temeljnih potrebščin, kot so hrana in oblačila, kjer je to potrebno.

Organizirali bomo ekipe prostovoljcev, ki bodo delovale glede na trenutne potrebe in prioritete. Aktivirani boste glede na potrebe na terenu. PRIJAVA PREKO SPLETNEGA OBRAZCA 

Svoj prispevek lahko prispevate z SMS sporočilom karitas5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali karitas10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih in poplavah.

Ob spodnjih sporočilih na omrežju X, pa se ti lahko razneži srce! Koliko ljudi je pripravljeno pomagati. Veliko srce za Slovenijo! BRAVO!

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več