Izredna novica! Dokončni levičarski prevzem RTV? Razrešili so generalnega direktorja!

Andrej Grah Whatmough, slika Demokracija

Slovenci smo po 32-ih letih samostojne države dobili na nacionalno televizijo nazaj komunizem? Danes smo bili tako priča še zadnjemu dejanju sovražnega levičarskega prevzema naše nacionalne televizije, razdrešitve generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha.

Levica z današnjim dnem popolnoma obvlada našo nacionalno televizijo? Torej televizijo vseh državljanov naše države. Tisto televizijo, ki jo plačujemo vsi uporabniki električnega priključka. Televizijo, ki bi morala biti neodvisna, nepristranska. Namesto tega pa smo dobili Golobovo “skrpucalo” in ljudi v svetu RTV-ja, ki so z mislimi še globoko v socializmu?

Kot vršilec dolžnosti bo Andreja Graha Whatmougha nasledil zagrizen levičar Zvezdan Martić, ki je bil že imenovan za predsednika uprave. Svoj mandat pa bo nastopil, potem ko bo lahko začela delovati štiričlanska uprava, kar bo, ko bodo znani vsi štirje člani. Do zdaj so bili imenovani trije člani uprave, medtem ko bo delavski direktor znan šele sredi avgusta. Zaposleni ga bodo izbirali 16. avgusta v drugem krogu, v katerega sta se uvrstila športni novinar Franci Pavšer in predsednik sveta delavcev Robert Pajek.

Andrej Grah Whatmough je v odzivu dejal, da je šlo za izmišljene razloge za razrešitev, po njegovem Programski svet RTV sploh nima te pristojnosti, člani pa so storili kaznivo dejanje. Po njegovem prepričanju so člani Sveta tudi storili kaznivo dejanje po 196/I KZ-1, saj mu je nezakonito prenehala pogodba o zaposlitvi. “Sodni mlini meljejo počasi, a verjamem, da bo na koncu zmagala vladavino prava,” je na koncu dejal Grah Whatmough, ki bo pravico tako iskal na sodišču.

In kaj govori najpomembnejši, 5. člen zakona o RTV? 

Novinarke in novinarji (v nadaljnjem besedilu: novinarji), urednice in uredniki (v nadaljnjem besedilu: uredniki) RTV Slovenija in drugi, ki so neposredno udeleženi pri ustvarjanju ali pripravljanju RTV programov, morajo pri svojem delu še posebej:

–        spoštovati načelo resničnosti, nepristranskosti in celovitosti informacij;

–        spoštovati človekovo osebnost in dostojanstvo;

–        spoštovati načelo politične uravnoteženosti ter svetovnonazorskega pluralizma;

–        spoštovati načela ustavnosti in zakonitosti pri oblikovanju programov, vključno s prepovedjo spodbujanja kulturne, verske, spolne, rasne, narodne ali druge oblike nestrpnosti;

–        zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj;

–        spoštovati načelo politične neodvisnosti in avtonomnosti novinarjev;

–        uveljavljati profesionalno etiko poročevalcev, dosledno razločevanje informacij in komentarjev v novinarskih prispevkih;

–        varovati otroke in mladino pred vsebinami, ki bi lahko škodljivo vplivale na njihov duševni in telesni razvoj, ter spoštovati obče človeške vrednote.

Člen zaradi katerega bi lahko, v primeru nespoštovanja zapisanih točk v tem členu nastala nepopravljiva škoda in zaradi katerega bi lahko gledalci tako nespoštovanje RTV-ja kot takega, izpodbijali tudi na sodišču?

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

2 komentarja

Gorvel 3. 08. 2023 - 11:14
G. A. Grah je prevelika osebnost za te nove imbecile, ki so s pritepli na RTV. Bolje, da jih več ne gleda. Oni bi mu morali plačat, da lahko samo ošvrknejo s pogledom.
radames 4. 08. 2023 - 5:23
Približno tako so levičarji dvakrat zaporedoma odstavljali generalnega RTV Žarka Petana. Levičarji namreč menijo, da z RTV lahko upravljajo samo oni. Če kdo drug, je to že fašizem. V resnici pa so pravi totalitarci le levičarji.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več