Izredna novica! Huda ura na Koroškem, Kamnik in Komenda pod vodo, Žiri odrezane od sveta

Žiri, odrezane od sveta, slika promet.si

V nekaterih elih Slovenije je hudo!  V Mariboru dež zaenkrat ni povzročil večje škode, a kot pravijo vremenoslovci, dežja še ni konec. V večjem obsegu že poplavljata Gradaščica in Poljanska Sora, izrazit poplavni val se bo na Savinji, Kamniški Bistrici in Gradaščici v naslednjih urah pomikal dolvodno.  

Popolnoma je odrezana vas Gmajnica! (slika: Nika-Slovenske novice)

V Kamniku so občane obvestili, da so razmere zelo resne in da urgentne službe rešujejo življenja. “Če ste ogroženi, se sami umaknite na varno, ostanite doma, ker so vse ceste neprevozne,” so sporočili z občine. Zaradi nevarnosti poplav in plazov so v Kamniku razglasili splošno nevarnost, nekaj cest je neprevoznih, razmere pa se spreminjajo iz minute v minuto. Zaradi razglašene izredne nevarnosti so v kamniški občini danes vrtci zaprti. Piše N1

Na Koroškem je reka Meža prestopila bregove, skoraj v vseh krajih pa so zatulile sirene za splošno nevarnost. “Gasilci oziroma reševalne službe se marsikje ne morejo prebiti do ljudi, saj nikamor ne morejo. Določena gasilska društva ne morejo iti niti iz svojih gasilskih domov, ker so ceste poplavljene. 

Hudo je tudi v Šmarnem. Od koder sporočajo, da je lekarna odprta!

V Bohinjski češnjici se je “utrgal oblak”. Vas je popolnoma poplavljena!

Podrobnosti poplav po Sloveniji bomo spremljali še naprej!

In med tem, ko reke in hudourniki poplavljajo, predsednik vlade s svojo ljubico uživa na dopustu v tujini. Eni lahko!

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več