IZREDNA NOVICA: Na italijanski strani prva smrtna žrtev, pri nas zelo naporna noč

slika tweeter

Več kot 500 gasilcev je tudi ponoči gasilo požar na Krasu. Zaenkrat so vsa požarišča pod nadzorom. Kaj lahko pričakujemo od dneva?

Prebivalci Vojščice, Temnice in Novela, ki so jih včeraj dopoldne evakuirali, so se proti večeru vrnili domov. Po besedah poveljnika Civilne zaščite Srečka Šestana požar presega območje 2.000 hektarjev, gasilci pa skušajo preprečiti, da bi se požar razširil do Trstelja. Ocenil je, da gre za največji požar v zgodovini samostojne Slovenije.

Požari na italijanski strani so po poročanju Primorskega dnevnika terjali prvo smrtno žrtev. Med preverjanjem požarišča se je namreč na koordinatorko civilne zaščite s Praprotna Eleno Lo Duca prevrnilo drevo in jo zmečkalo.

“Za vsemi, ki se spopadajo s požarom na goriškem delu Krasa, je težka noč. Kot je povedal nočni vodja intervencije Stanko Močnik, ki je bil v tej vlogi že četrto noč zapored, je bilo zares naporno in stresno. Od sinoči je gorelo na več lokacijah, pojavljala pa so se še nova žarišča. Potrebnih je bilo veliko premikov enot, saj je obseg ogroženega območja zares ogromen. Najhuje je bilo na Cerju nad Mirnom in proti Trstelju. Ogromno je tudi dima. Požarišča so pod nadzorom,” je prvo jutranje poročanje končal Močnik, sicer tudi poveljnik severno-primorske gasilske regije, poročajo s Civilne zaščite Severne Primorske.

V središču Mirna se je pojavilo več velikih napisov “hvala”, pa tudi ob cestah, po katerih se z izmen vračajo kolone gasilskih vozil iz celotne Slovenije. Ljudje stojijo, ploskajo in mahajo. Ljudje so gasilcem zares izredno hvaležni.

https://twitter.com/SpecialGlory1/status/1393467190641373184

Povezane objave

Nekdanji sekretar stranke SMC: “Brglez bi zatajil še svojo mamo za kariero”

Jože Možina povedal jasno in odločno zakaj danes NE stavka!

Bojan Požar: “Stavka na RTV je politični performans na naše stroške”

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več