IZREDNA NOVICA! Našli ostanke aviona, ki je vzletelo z letališča Maribor!

Slika Hrvaška GRS

Hrvaška kontrola zračne plovbe je Operativni center Civilne zaščite Uprave za civilno zaščito obvestila, da je danes, 20. maja 2023, okoli 12.30, severno od Jezerana, manjše letalo »Cirrus 20« z oznako PHYMC, ki je bilo na letu iz Maribora proti Pulju izginilo iz radarjev.

Operativni center civilne zaščite je sprožil akcijo iskanja in reševanja letala, so sporočili z Uprave civilne zaščite MZZ. Po zadnjih informacijah portala Index.hr so našli ostanke letala. Našli so ga v kraju Mali Makovnik. Do tja se prebijajo tudi reševalci. Aktivirane so bile tudi iskalne ekipe s psi. Za pregledovanje terena so uporabili brezpilotne drone, nad območje je poletel tudi helikopter hrvaške vojske. Pri iskanju sodeluje več, kot 120 ljudi. Vodja iskanja Joso Živković zaenkrat še ni mogel potrditi, ali so poleg najdenih delov letala našli tudi žrtve, saj se preiskava šele začenja in je za zdaj pregledano le območje kraja nesreče.

»Na teren so bili poslani uslužbenci Službe civilne zaščite Karlovca in Gospića, policisti gasilci DVD Brinje in drugi, prisotna je bila tudi Državna intervencijska enota Civilne zaščite Reka in Zagreb. Iskalno akcijo in reševalne akcije koordinira vodja Službe civilne zaščite Gospić,” so dodali.

Dogodek spremljamo še naprej.

Povezane objave

Mestni svet MOM ni glasoval o podražitvi gostinskih vrtov v Mariboru!

Arsenovič bi gostincem drastično podražil najem za gostinske vrtove?

Streljanje na Ptuju. V akciji tudi policijski specialci

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več