Izredna novica. Poteka krizni sestanek vodstva SD. Bo odstopilo celotno vodstvo?

stranka SD, Slika: Nova24TV

Po neuradnih informacijah N1 so na današnjem kolegiju preigravali več različnih možnih scenarijev, vendar pa niso sprejeli nobenih odločitev.

Na današnjem kolegiju stranke SD, naj bi v kontekstu različnih razmišljanj evropski poslanec Matjaž Nemec kot edini omenil celo možnost odstopa celotnega vodstva stranke. A se preostali udeleženci po besedah naših virov s tem niso strinjali. Dominiko Švarc Pipan je sicer v SD pripeljal prav Nemec, ki ga, kot vse kaže, čaka precej težka kampanja pred evropskimi volitvami.

Med preigravanjem različnih možnosti naj bi bila danes omenjena tudi ta, da bi v vladi prišlo do zamenjave resorjev in bi se torej Socialni demokrati dokončno odpovedali pravosodnemu ministrstvu.  Na potezi e še vedno predsednik vlade, ki očitno ne ve kaj bi storil. Daje občutek, kot da se igra s stranko SD.

V stranki bodo torej počakali Golobovo odločitev, ki je verjetno še jutri ne gre pričakovati. Nekateri v SD sicer vse bolj dvomijo, da bo odločitev o ministričini usodi dejansko sporočil že jutri. 

Bo torej poleg Dominike Švarc Pipan odneslo še koga?

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

3 komentarji

Čunga Lunga 4. 02. 2024 - 15:31
Dajte no nehat,Nemec bo predsednik,Pipika pa sekretarka stranke. Oba se borita proti korupciji in bosta dejanšizirala stranko.
Exlevak 5. 02. 2024 - 1:55
Obstaja možnost,da po odstopu Šverc-ove,postane pravosodni začasni minister,celo sam presvetli Gholob,ali pa morda don Janković....???
Čunga Lunga 5. 02. 2024 - 2:20
Jurček Janković,Damjan pa sekretar.
Dodaj komentar