Izredna novica. Poteka krizni sestanek vodstva SD. Bo odstopilo celotno vodstvo?

stranka SD, Slika: Nova24TV

Po neuradnih informacijah N1 so na današnjem kolegiju preigravali več različnih možnih scenarijev, vendar pa niso sprejeli nobenih odločitev.

Na današnjem kolegiju stranke SD, naj bi v kontekstu različnih razmišljanj evropski poslanec Matjaž Nemec kot edini omenil celo možnost odstopa celotnega vodstva stranke. A se preostali udeleženci po besedah naših virov s tem niso strinjali. Dominiko Švarc Pipan je sicer v SD pripeljal prav Nemec, ki ga, kot vse kaže, čaka precej težka kampanja pred evropskimi volitvami.

Med preigravanjem različnih možnosti naj bi bila danes omenjena tudi ta, da bi v vladi prišlo do zamenjave resorjev in bi se torej Socialni demokrati dokončno odpovedali pravosodnemu ministrstvu.  Na potezi e še vedno predsednik vlade, ki očitno ne ve kaj bi storil. Daje občutek, kot da se igra s stranko SD.

V stranki bodo torej počakali Golobovo odločitev, ki je verjetno še jutri ne gre pričakovati. Nekateri v SD sicer vse bolj dvomijo, da bo odločitev o ministričini usodi dejansko sporočil že jutri. 

Bo torej poleg Dominike Švarc Pipan odneslo še koga?

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Čunga Lunga 4. 02. 2024 - 15:31
Dajte no nehat,Nemec bo predsednik,Pipika pa sekretarka stranke. Oba se borita proti korupciji in bosta dejanšizirala stranko.
Exlevak 5. 02. 2024 - 1:55
Obstaja možnost,da po odstopu Šverc-ove,postane pravosodni začasni minister,celo sam presvetli Gholob,ali pa morda don Janković....???
Čunga Lunga 5. 02. 2024 - 2:20
Jurček Janković,Damjan pa sekretar.
Dodaj komentar