IZREDNA NOVICA: Požar se širi, odrejena evakuacija ljudi treh vasi!

Slika, tweeter

Štab civilne zaščite za severno Primorsko je zaradi širjenja požara odredil evakuacijo iz treh krajev, in sicer iz Opatjega sela, Nove vasi in Hudega Loga. Zbirna točka za vse je Športni center Šempeter, so še sporočili in dodali, da so razmere zahtevne.

Približno 900 gasilcev, 300 pripadnikov drugih služb in 130 sekačev nadaljuje boj z ognjem na Krasu. Najhuje je v bližini Kostanjevice, znova gori tudi pod daljnovodom med Lokvico in Mirnom.

Gasilcem pri delu pomagajo helikopterji Slovenske vojske in policije, pa tudi vojaško letalo. Po navedbah uprave za zaščito in reševanje pri gašenju pomagajo oz. bodo pomagali še avstrijski helikopter in dva srbska helikopterja. Na pomoč bo z dvema helikopterjema priskočila tudi Madžarska.

Vremenska napoved in napoved gibanja vetra na območju požara na Krasu za zdaj ostajata podobni, kot so vremenoslovci predvidevali že v četrtek, saj kaže na to, da bo veter ostal v okvirjih zadnjih dveh dni. Predvsem popoldne bo maestral nekoliko močnejši, s sunki 30 do 40 kilometrov na uro, je povedal dežurni vremenoslovec Blaž Šter. V trenutnih razmerah je maestral, ki prihaja z morja, za požarišče na slovenski strani meje bolj neugoden, medtem ko burja požar širi na italijansko stran. Vendar Šter opozarja, da se to lahko spremeni v primeru, da bi požar izbruhnil še na kakšnem drugem terenu.

Povezane objave

Nekdanji sekretar stranke SMC: “Brglez bi zatajil še svojo mamo za kariero”

Jože Možina povedal jasno in odločno zakaj danes NE stavka!

Bojan Požar: “Stavka na RTV je politični performans na naše stroške”

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več