IZREDNA NOVICA! Strela na Triglavu udarila v več planincev

Udar strele na Malem Triglavu je danes okoli 15. ure poškodoval 12 planincev, od tega enega huje, sporočajo z Uprave RS za zaščito in reševanje. 

Strela naj bi na območje, kjer so bili pohodniki, udarila večkrat, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Dogodek se je zgodil, ko se je skupina okoli 17 planincev vračala s Triglava proti Malemu Triglavu in Kredarici. Eden od planincev je huje poškodovan, vendar ni v življenjski nevarnosti, drugi pa lažje. Po prvih podatkih je predvidoma poškodovanih 12 pohodnikov. Piše Siol.net

 

Ekipa je s policijskim helikopterjem na območje Triglava priletela v normalnem vremenu. Vmes so se razmere zelo poslabšale, zato je helikopter moral pristati nižje. Reševalna ekipa je nato začela s klasičnim reševanjem. S pomočjo drugih pohodnikov, gorskega vodnika in osebja Kredarice, so bili vsi poškodovani uspešno pospremljeni do Kredarice. Enega so morali nositi.

Gorski reševalci iz Mojstrane, Kranjske Gore in Rateč so skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku in helikopterjem slovenske policije zaradi megle  ostali ujeti na Kredarici.

O stanju ponesrečenih bomo še poročali.

 

Povezane objave

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper