Jankovič iz Ljubljane naredil Balkan. Čevapčiči sredi spomenika kulturnega pomena.

Jankovič je povsem zavozil slovensko prestolnico, ki v bistvu ni niti več slovenska. Kaj takega kot v Ljubljani se ne dogaja v nobeni prestolnici na svetu. Na vrhuncu turistične sezone so v samem središču slovenske prestolnice, namreč tujcem ponujali bosansko kulinariko.

 

Za mnogo Slovencev, ne samo Ljubljančanov Prešernov trg predstavlja spomenik ponosnega slovenskega pomena. Na njem stoji kip največjega slovenskega pesnika vseh časov Franceta Prešerna, po katerem je trg tudi prejel ime, zraven njega pa stoji še ena glavnih arhitekturnih ikon mesta – Plečnikovo Tromostovje. In na kaj bi bili ne samo Ljubljančani ampak Slovenci najbolj ponosni.

 

Slovenski jezik, kultura, glasba, krščanstvo, umetnost, to je tisto, kar skupaj drži narod, državo, skupnost. To je narodna prepoznavnost in identiteta. A župan slovenske prestolnice ne ve niti kaj je to slovenski narod, kaj šele da bi prepoznal slovenstvo. Spomnimo se recimo koliko časa se je upiral, preden je na vrhu ljubljanskega gradu zaplapolala slovenska zastava. Spomnimo se recimo kako ne spoštuje verskih praznikov, ko na božični večer, v slovensko prestolnico privleče srbske trubače in podobno.

 

Jankoviča podoba slovenske prestolnice je klavrna in s strani slovenskih oči sramotna. Največja njegova sramota ob vrhuncu turistične sezone v Ljubljani pa je nova “turistična” ponudba gostinskega podjetja Sedam. Gostinsko podjetje, ki upravlja tudi s Kavarno Tromostovje, je namreč na vrhuncu turistične sezone, ko so se v Ljubljani zgrinjale množice turistov, v bližini trga postavilo stojnico z bosanskimi specialitetami. Na njej so lahko turisti na njihovo presenečenje vsak dan med 8. uro zjutraj in 1. uro ponoči našli čevapčiče, ražnjiče, pleskavice in druge balkanske specialitete, ter prav nobene slovenske. Piš Žurnal 24.

 

Je Jankovičeva glava res popolnoma zamegljena, ali pa je to, le še en pokazatelj, kako se živi pod Jankovičevo opevano Svobodo.

Povezane objave

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko

Neznanje zemljepisa. V oddaji “Delovna akcija” na POP TV, so kraj Pišece preselili kar na Dolenjsko.

1 komentar

Metod Kvargl 9. 10. 2023 - 1:25
Ga nikakor ne zagovarjam, a značilna za te cajtnge je groba kritika, boljših predlogov pa ni zaznati...
Dodaj komentar