Janša okrcal Gantarja. Ukvarja se z rušenjem vlade!

Slika: Topnews

Cepivo proti koronavirusu, ki ga bo zagotovila EU, je po besedah premierja Janeza Janše velika stvar, “luč na koncu tunela”. A gantar se namesto tega ukvarja z rušenjem vlade.

Gantar se ukvarja z rušenjem vlade

Po Janševi njegovi oceni v tej sestavi državnega zbora bolj stabilne vlade od trenutne ni mogoče sestaviti. “Če bo kdo majal to strukturo, bodo nove predčasne volitve slej kot prej pred nami,” je poskuse oblikovanja nove vlade komentiral Janša. Predvolilna kampanja ali tedni politične nestabilnosti v času, ko pričakujemo najbolj zahteven del spopada z epidemijo, pa nikomur ne koristijo, je poudaril premier.

Kot pravi Janša so štiri koalicijske stranke oblikovale aktualno vlado v želji, da bi “preprečile ravno to, s čimer zdaj nekateri grozijo, se pravi politični spopad sredi izjemno zahtevnega časa”. V aktualni vladi po njegovih besedah sodelujejo programsko različne stranke, ki pa so, “kljub temu da različno mislimo o preteklosti, sposobne sodelovati glede izzivov sedanjosti in prihodnosti”. Kakršnakoli izključevalna politika pa je v tem času katastrofa za ljudi, je še poudaril Janša.

PM

Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.