Janša: “Poslanci DESUS-a imajo do srede čas, da se odločijo kam spadajo!”

Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Poslanska skupina DESUS, ki šteje pet poslancev, se mora do srede odločiti kako naprej, ali ostane del koalicije, ali pa bo pristala v opoziciji.

DESUS se mora do srede odločiti kam spada

“Glede na to, da na razmerja sil in na podporo vladi ne odločajo neposredno organi posamičnih strank, ampak poslanci v parlamentu in da ta situacija glede statusa ali pa pozicije poslanske skupine Desus ali pa vsaj vseh njihovih poslancev ni jasna, je to glavni razlog, da v DZ še nisem predlagal novega ministra ali ministrice, kajti to zadevo želimo rešiti z enim korakom,” je dejal Janez Janša.

V primeru, da poslanska skupina Desus večinsko ne podpira več vlade, potem je v zraku tudi ministrstvo za kmetijstvo, ki po koalicijski pogodbi pripada tej stranki oz. poslanski skupini. Minister in poslanci Desusa se morajo do srede naslednjega tedna, ko je sestanek koalicije, odločiti ali na neki način sodelujejo s to vlado, v vladi ali pa so klasična opozicija brez kadrovskega razreda v vladi glede na koalicijsko pogodbo. Od srede naslednjega tedna bo bolj jasno in od tega je tudi odvisno, ali bo z moje strani v DZ romal en predlog ali dva predloga za novega ministra,” je dejal predsednik vlade Janez Janša.

Spomnimo, je bil predsednik Desusa Karl Erjavec kandidat za mandatarja, a je zaradi izgovor,a o okužbi Matjaža Hana iz vrst SD, umaknil konstruktivno nezaupnico, pod katero pa so se podpisali le trije od petih poslancev Desusa (Roberta Polnarja so iz stranke izključili, a ostaja del Desusove poslanske skupine).

PM

Povezane objave

Janša udaril po mizi. Razkurila ga je nova uredba vlade. Zato poziv: “21. marca vsi na Kongresni trg!”

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več