Janša: “To je žalitev dostojanstva generacije, ki je priborila samostojno državo!”

Slika: portal24

Saj ni res pa je. Poleg ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve, je to neverjetna sramota in pljunek tistim, ki so se borili za samostojno Slovenijo.

Neverjetno. Upravičenci za spominsko medaljo so najprej v Mariboru čakali dolgo časa v vrsti na Upravi za obrambo v Mariboru, podobno se je dogajalo včeraj v Ljubljani, v neposredni bližini Ministrstva za obrambo.

“To je za nas sploh prvo priznanje za prispevek k osamosvojitvi, a izgleda, kot da čakamo na odstrel,” je zadevo (tako Večer) komentiral Joško Škrjanec, ki je leta 1991 kot zaposleni na Slovenskih železnicah pomagal postavljati barikade. Tako  podeljevanje obeležij je nečastno in neetično. Do ljudi, ki so si zahvalo zaslužili, pa je tako dejanje skregano z vsako logiko zdravega razuma. Kot bi se Minister za obrambo Marjan Šarec, hotel delati norca iz vseh teh ljudi.

Vrste, v katerih tisti, ki so prispevali k samostojni državi, čakajo na priznanje, ki jim pripada, dokazujejo slabšalni odnos, ki ga tranzicijska levica neguje do slovenske osamosvojitve. Še najbolj jasno ga artikulirajo v stranki Levica. Eden najbolj vidnih politikov stranke Miha Kordiš je denimo osamosvojitev označil kot “nateg” in “kapitalistično kontrarevolucijo”. Mnenjski voditelji tranzicijske levice so v svojih javnih izjavah podobno jasni. Pred dnevi je znan radijski voditelj Sašo Hribar denimo trdil, da osamosvojitvene vojne ni bilo.

Oglasil se je tudi predsednik SDS Janez Janša in zapisal: Tole je zelo narobe Vlada Republike Slovenije in Ministrstvo za obrambo.. Včeraj čakanje v vrstah v Mariboru, danes nekaj metrov stran od MORS v Ljubljani. Kot nekoč v Jugoslaviji za kavo in prašek. Veterani vojne za Slovenijo in vsi aktivni udeleženci osamosvojitve si zaslužijo dostojno izročitev spominskih medalj. V zadnjih dneh je bilo na desetine pompoznih prireditev. Za vse je denar in volja, le za skromno počastitev poguma deset tisočev v osamosvojitvenih procesih in v Vojni za Slovenijo očitno ne. To je žalitev dostojanstva generacije, ki je priborila samostojno državo. Vsak dan se potrjuje, da ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve ni bil le enkraten zdrs vladajočih.

Sramote, ki so si jo privoščili vladajoči tokrat, se ne da več popraviti. Le zapomnimo si lahko, da tako sramotne vlade še nismo imeli. In da bo ob naslednjih volitvah, potrebno to popraviti.

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

8 komentarjev

Golaž 11. 05. 2023 - 12:48
kot vojni veteran ne maram te medalije in plakete zato ker je kupljena z mojim-davkoplačevalskim denarjem in si je to omislil janša kot predvolilni bombonček, naj si jo nekam vtakne jaz jo ne rabim saj sem dokazal pripadnost svoji domovini takrat ko sem jo branil z orožjem v roki in se nisem skrival v cankarjevem domu kot to opevajo edini osamosvojitelji ki bi danes radi razne privat muzeje, mavzoleje in spomenike na račun davkoplačevalcev.......
Gorvel 11. 05. 2023 - 14:02
Pravi golaž ! Nekako si pač moral Janšo potunkat, pa čeprav z ceneno demagojijo. Nizkotno.
Golaž 12. 05. 2023 - 1:04
seveda ga moram omeniti saj je on nabavil te medalije z našim davkoplačevalskim denarjem že leta 2020 in je imel dve leti časa da jih podeli na slavnostni način tako kot lajna danes, verjamem pa, da jih je hotel podeliti po volitvah kot neki njegov bombonček katere je tako vehementno delil na vse strani, vendar se mu je zgodil 24 april 2022 in danes užaloščen nekaj naklada
Vojc 12. 05. 2023 - 10:30
Tanajbol da jih pošljejo po pošti.
Vojc 12. 05. 2023 - 10:31
Tanajbol da se jih po pošti pošle.
Robert Leskošek 13. 05. 2023 - 8:15
Tudi jaz sem to medalijo zavrnil zaradi odnosa države (te in vse prejšnje vlade), ki z svojo neaktivnostjo in neprilagoditvijo cenzusa, tako rekoč ukinja veteranski dodatek. Ta je bil namenjen veteranom z najnižjimi prihodki, vlada - vlade pa so se odločile, da je to prevelik strošek in bo VD samo še na papirju, ker več ne bo upravičencev. Verjetno rabijo denar za vse privilegirane in borčevsle penzije.
Dooku 13. 05. 2023 - 8:56
A soldier will do fight long and hard for a bit of collored ribbon.. Napoleon
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več