Janša zabrusil Bešič-Lorredanu: Namesto da popoldan “fuša”, naj si prebere ustavo

Janez Janša, slika: zajem zaslona / TV Slovenija

Slovenska Demokratska stranka je vložila interpelacijo zoper celotno vlado. Glavni razlog pa ukinitev muzeja slovenske osamosvojitve, zdravstvena reforma in ukinitev odbora za demografijo.

Se je pa vlada, kaj hitro odzvala na interpelacijo, še preden so jo seveda sploh prebrali. Floskule sta navedla kar zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan in vodja poslanske skupine SD Jani Prednik.

»Kar počne SDS je popolnoma destruktivno in nepotrebno. Upam si trditi tudi, da je šel predsednik SDS preko meja zdravega razuma.« To je med drugim v odzivu na interpelacijo o delu vlade dejal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

No Janez Janša,  Bešič-Loredanu ni ostal dolžan in mu je v Odmevih kaj hitro nalil čistega vina: »Svetoval bi naj si prebere ustavo in ne dela panike, saj ga nihče ne ruši. Mogoče bi popoldne, namesto da fuša pri zasebniku in potem govori o javnem zdravju, prebral, prvič, interpelacijo, ker je ni prebral, ker je bolj obsežen tekst, konferenco pa so sklicali takoj potem, ko je bila vložena.«

Janša je tudi razkril, da je aktualnemu predsedniku vlade Robertu Golobu ob primopredaji dal svojo zasebno številko. Kot je še povedal, mu je dejal tudi, da so stvari, kjer je treba sodelovati, ko gre za nacionalne projekte, in da kadarkoli bo šlo za te stvari, so na voljo. No očitno je Golob izgubil Janševo številko, saj ga ni poklical niti enkrat.

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

1 komentar

mona lisa 6. 03. 2023 - 6:54
Ne moreš biti minister na polno minister in popoldne operirat. To je dejstvo. Ministrestvo za zdravje zahteva celega človeka sploh v taki situaciji kot je danes zdravstvo v Sloveniji. sicer pa ta vlada so od prvega do zadnjega nesposobni pocarji.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več