Javno mnenje! Stranka SD pred propadom. Podpora vladi pa še naprej pada!

Tanja Fajon, slika je simbolna

Nova javnomnenjska raziskava kaže na hud udarec Socialni demokratom (SD) in Golobovi vladi. Med tem pa Slovenska demokratska stranka kraljuje na prvem mestu.

Po najnovejšem merjenju javnega mnenja se z nekaj presenetljivimi rezultati politična krajina v Sloveniji kaže v novi luči. Dominika Švarc Pipan, (nekdanja) članica SD, je z afero sodna stavba potisnila Tanjo Fajon in s tem tudi SD čez rob. Anketo je med 20.2 in 22. 2. za POP TV izvedel inštitut Mediana, odgovarjalo je 724 ljudi. Piše Portal24.

Slabo se piše torej stranki SD, kot tudi podpori vlade. Tri in pol mesece pred evropskimi volitvami je najboljše izhodiščno mesto zasedla največja stranka v državi – SDS pod vodstvom Janeza Janše. SDS bi podprla dobra petina vprašanih (21,8 odstotka). Stranka Gibanje Svoboda pod vodstvom Goloba je nekoliko zmanjšala zaostanek in si zagotovila, sicer še vedno zelo slabo, 15,1-odstotno podporo. Na tretjem mestu se je, kljub notranjim razkolom, znašla Levica z 4,8 odstotka podpore, sledi ji Nova Slovenija. Za krščanske demokrate bi glasovalo 4,6 odstotka. Tako da bi se komaj uvrstili v parlament. SD, pa vse bolj tone in se bori za politično preživetje. Podpirajo jo le trije odstotki vprašanih. Rezultati kažejo, da SD le za las ohranja prednost pred neparlamentarnimi strankami kot so Pirati (2,9 odstotka), Resnica (2,8 odstotka) in Vesna (2,4 odstotka). Tudi tokrat anketa ni zajela nove stranke Glas upokojencev Pavla Ruparja.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je po dveh mesecih ponovno zavihtela na vrh priljubljenosti med volivci, očitno pomaga, da se ni veliko pojavljala v javnosti. Za njo se uvršča Anže Logar iz SDS, ki kljub nejasnostim glede svoje politične prihodnosti zaseda sicer visoko drugo mesto. Na tretjem mestu je gospodarski minister Matjaž Han, kar je za Socialne demokrate edina dobra novica. Tanja Fajon pa je po priljubljenosti strmoglavila.

(viri: POP TV; Portal24)

Povezane objave

Levičarski napad na Vaska Simonitija, zaradi raperja Zlatka

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

1 komentar

Čunga Lunga 26. 02. 2024 - 16:09
Nasmeh fajonke in napis na tabli, pač ne gresta skupaj.
Dodaj komentar