Je podpredsednica Vera Jourova zamolčala, da je bila na US v Sloveniji zaradi RTV-ja?

Vera Jourova, zajem slike

Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova, tista levičarska komisarka, ki je bila v času Janševe vlade zaskrbljena zaradi medijev v Sloveniji je bila pred nedavnim spet na obisku v Sloveniji. Ssestanek je takrat imela tudi s predsednikom Ustavnega sodišča. 

Slovenski mediji se niso razpisali o vsebini sestanka med predsednikom Ustavnega sodišča Accetom in češko komisarko. Sama je temo pogovorov opisala zelo splošno: “Hvala za bogato in zanimivo diskusijo Matej Acceto, predsednik slovenskega Ustavnega sodišča, na temo odnosa med nacionalnimi in evropskimi sodišči in splošnih načelih vladavine prava.” O Golobovi sporni noveli Zakona o RTV, o pobudi za oceno ustavnosti taistega zakona pa baje nič.

A, kot je danes na twitterju zapisal Evropski poslanec Milan Zver je na njegovo zahtevo po objavi internih dokumentov Evropske komisije v zvezi z obiskom podpredsednice Vera Jourove v Sloveniji, je komisija poslala poročilo z misije. “Od šestih strani jih je 5 anonimiziranih, ena pa vidna. ” A, kot pravi Zver, zadnji odstavek več kot očitno kaže na to, da je bila novela zakona o RTV predmet pogovorov, kljub drugačnim trditvam Jourove.

Zver je zapisal, da bo od Evropske komisije zdaj tudi uradno zahteval, da objavi tudi preostali del poročila. Javnost ima namreč pravico vedeti, kaj “njihovi” predstavniki počnejo v imenu vladavine prava.

se nadaljuje…

Povezane objave

Jaša Jenull je spet packal po Ljubljani. Tokrat pred ministrstvom za zdravje

Kot v komunizmu! AKOS zaradi sovraštva zahteva odstranitev te oddaje!

Fijavževa sploh ni dobila zadostne podpore na RTV? Vse njene odločitve so nezakonite?

3 komentarji

Darinka 5. 05. 2023 - 16:11
Stvari je potrebno priti do dna. Če je ta gospa lagala, se ji naj prepove, vstop v Slovenijp, pa tudi sankcije naj temu sledijo. V primeru , da je zavajala in lagala mora tudi Bruselj to obsoditi,ter jo kaznovati.
Andrej59 6. 05. 2023 - 7:00
Bravo Zver, stvarem je treba priti do dna.
Vipavec 7. 05. 2023 - 1:18
Nič ne bo Evropa je rdeča in zagovarja vse kar je počel komunizem. Človek ne more razumet kako obsojajo vse tri ubijalske režime z druge strani pa zagovarjajo ubijalski režim v Sloveniji.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več