Je to sploh mogoče. Levičar, ki je mahal z jugo zastavo sredi Maribora je dobil nagrado za ustvarjanje!

Je kaj takega sploh mogoče. V soboto je potekala spletna Gala podelitev ZIZ nagrad, na kateri je bila nagrada podeljena kontroverznemu umetniku Renatu Volkerju. Razlog za podelitev naj bi bil “pomemben doprinos k oblikovanju alternativne uprizoritvene scene v Mariboru”.

Je neumnost umetnikov lahko še bolj nora?

Zgodil se je zaključek drugega festivala alternativne gledališke produkcije v Mariboru. (podelitev ZIZ nagrad). Dogodek je bil sicer prilagojen aktualnim družbenim razmeram v državi, zato ga je bilo mogoče spremljati na spletu in radiu. “V kolektivu z zadovoljstvom ugotavljamo, da nam je v vseh teh letih dogodek uspelo pripeljati do točke, ko lahko Galo ZIZ označimo za kulturni dogodek z dodano vrednostjo,” pravijo odgovorni.

In prav kontroverzni umetnik in znani mariborski petkov protestnik Renato Volker je njegov letošnji prejemnik, ki je ob tem dejal: “Komu drugemu pa bi ga lahko dali? Pa skromnost na stran. V iztekajočem letu sem bil inspiracija sebi in drugim. Težko je prešteti performanse, akcije in javna pojavljanja, tako v medijih, kot v živo. Še težje preštejem kazni, ki mi jih je zato napisala policija. Underground je končno postal mainstream. Ta prstan mi pomeni vse, razen tistega, kar mi ne. To je spodbuda za nadaljnje delo in naslednji prstan drugo leto, saj imam zaenkrat še obe roki.” Kolektiv ZIZ je bil sicer vzpostavljen leta 2013, vse od svojega začetka pa deluje v okviru Pekarne Magdalenske mreže. Torej legla levičarske mariborske struje.

Nagrada je zato res šla v prave roke. Saj kakšne druge neumnosti levičarji res niso zmožni prikazati. Če ne poznate Renata Volkerja, pa si oglejte spodnji video.

PM

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!

5 komentarjev

Dizzy Spellbound 30. 11. 2020 - 1:45
Pa to so navadni ali prefinjeni nevladni paraziti....
Dizzy Spellbound 30. 11. 2020 - 1:48
Če ne poznate Renata Volkerja, pa si oglejte spodnji video. To so posledice mamil.....
M. A. 30. 11. 2020 - 13:05
To je res za kozlat. Takim kvazi umetnikom in provokatorjem bi bilo potrebno vse pobrat, ne pa da jim se še podeljuje neke nagrade. Sramota! Odgovornega za to bi bilo potrebno suspendirat, brez pardona.
Maksimilijan Encijan 1. 12. 2020 - 13:00
Mislim, da je iz fotografije jasno, da gospod drži zastavo kot bi jo držal desničar, tako da prosim, da popravite napačne podatke in nehajte zavajati poštene mariborčane ...
Marijan Tončić 1. 12. 2020 - 21:19
Kaj je kaj takega mogoče? Vsak kulturnik, ki tega ne bo obsodil in zavrnil je potrebno postaviti na isto stopnico z Jenulijem.
Dodaj komentar