Jelka Godec: “Širitev ministrskih mest je nesmisel!”

Predsednik republike Borut Pahor je danes začel posvetovanja z vodji poslanskih skupin ter s predstavnikoma narodnih skupnosti o izboru kandidata za predsednika vlade.

Jelka Godec: “Širjenje ministrstev, le povečuje javno upravo!

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je po posvetu s predsednikom republike stopila pred kamere. Kot je pojasnila, pogovori s Pahorjem niso tekli zgolj o imenovanju prihodnjega mandatarja, temveč tudi o imenovanju predsednika računskega sodišča in viceguvernerja. Dodala je, da jo je Pahor obvestil, da je verjetni bodoči predsednik vlade Golob dostavil tudi podpise 53 poslancev, kar pomeni, da ima večino v državnem zboru. “Glede na mandate v državnem zboru smo to tudi pričakovali, bi pa na tem mestu dejala, da sedanja vlada, ki je v odhajanju, je s svojim delom in številom ministrstev, ki jih ima, kljub covid krizi uspela doseči to, da imamo rekordno gospodarsko rast, najnižjo brezposelnost v državi, da smo po oceni OECD drugi po gospodarskem izhodu iz covid krize, da smo peti na svetu po varnosti v državi in še marsikaj,” je naštevala Godec. Piše portal N1.

Dotaknila se je tudi širjenja števila ministrstev, ki ga ima v načrtu prihodnja koalicija, ter dodala, da se jim v stranki SDS to zdi velik nesmisel. Bodoči vladi tako predlagajo, da se posluži racionalizacije pri širitvi ministrskih mest, saj da to ne bo prispevalo k “nadaljevanju trenda, ki ga je vzpostavila sedanja vlada”. Širjenje ministrstev, le povečuje javno upravo, finančna sredstva sredstva in ne bo pripomoglo k vitki državi. 

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!

1 komentar

BOBUBOB 23. 05. 2022 - 7:48
Eh, tudi 'cepljenje' je nesmiselno, še huje,je škodljivo. Pa ste brezvestno silili ljudi, naj zastavijo svoje zdravje za tuje interese oz. dobiček....ja, seveda, samo vi imate prav, ostali pa se motijo, kajne..... Volilci želijo tako, naj torej imajo. Vi ste svojo priložnost za krepitev Slovenije že zakockali - za nekaj judeževih pravkar natiskanih evrov in seveda za kako sinekuro kje v pokvarjenem Bruslju oz. 'drugem Beogradu'.....
Dodaj komentar