Jožeta P. Damijana podpira le še Luka Mesec, Karla Erjavca pa le Karl Erjavec

koalicija kul, slika twitter

Ali se koaliciji ustavnega loka obeta propad? No verjetno tako daleč še nismo, a tudi stranke opozicije vse manj podpirajo Jožeta P. Damjana za mandatarja, še manj pa Karla Erjavca.

Jože P. Damijana podpira le še Luka Mesec, Erjavca nihče?

Razpad sistema bi bil v stranki Socialnih demokratov lahko kaj kmalu začenši z razkolom znotraj poslanske skupine SD, kjer vodja poslanske skupine Matjaž Han in poslanec Samo Bevk nista podpisala zahteve za referendum o najnovejšem financiranju Slovenske vojske. Pri socialnih demokratih pravijo, da je bila p s Tanjo Fajon, narejena politična napaka, da bi SD morala podpreti – od zunaj vsiljenega – Damijana za mandatarja, pri čemer je tako avtomatično izgubila status resne pretendentke za predsednico vlade, stranka SD pa je fasala ponižujočo vlogo stranke, ki se ne bori za to, da bi vodila vlado, piše Požareport.

Kot piše Požareport, po virih iz SD: “In če bo/bi kdorkoli od njiju, Damijan ali Erjavec, po nekem naključju res prišel na Gregorčičevo ulico (postal predsednik vlade), bi na prihodnje volitve startal s pozicije predsednika vlade, zato je res bolje, da se mi, Socialni demokrati, raje mirno pripravljamo na redne volitve, ki bodo praktično že čez eno leto in tri mesece. Poleg tega, če zdaj prevzamemo vlado, kaj bomo pa naredili, morda samo to, da bo Janša na prihodnjih volitvah dobil 40 odstotkov?”

Po hodnikih se šušlja, da v bistvu Jožeta P. Damjana, ki v bistvu nima zagotovljenih 46 glasov za prevzem vlade, podpira le še Luka Mesec pa še to predvsem zato, ker naj bi postal minister za kulturo. Karla Erjavca pa podpira le Karel Erjavec sam, pa mogoče še kakšen njegov poslanec. Tisto kar se bo izcimilo iz tega (če se kaj bo) pa bo verjetno “požegnala” le stranka Alenke Bratušek, saj nima kaj izgubiti, Šarcu pa je očitno pomembno le, da se dela frajerja, kako vse zna in kaj bi sam naredil bolje?

PM

Povezane objave

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Neverjetno! Poglejte kakšen manever je Svoboda uporabila, glede preiskave poslov Gen-i

Narodnozabavna glasba v šoku. Umrl je eden najbolj znanih harmonikarjev!

7 komentarjev

Rato Majcen 2. 12. 2020 - 13:19
Prognoza znana že dlje časa. Sedaj se samo uresničuje. Vrla Tone in Janko bosta zagotovo tehtno analizirala dogajanje, če sta že zaključila hitri tečaj slovenščine.
Miki Miško 2. 12. 2020 - 14:13
Kul,ali KOMUNISTIČNO-UDBAŠKA-LIGA že v štartu obsojena na propad zelo revna v duhu in bogata po neumnosti 🤭
Čakija Noris 2. 12. 2020 - 14:19
Burek koalicija je propala ..
Lanareed 2. 12. 2020 - 14:26
Pod črto je res bedno, da DeSUS ne premore niti enega normalnega kandidata, ki bi to stranko rdečih starih fosilov potegnil na sveži zrak in jo dobro preluftal. Z Aleksandro so zamudili priložnost, Karlek pa jih bo dokončno pokopal. Ta je kot poflikan keramični vrč, ki je samo še za v smeti. t
Amerikanc 2. 12. 2020 - 18:40
Piši kući propalo.
Ferlič Milan 3. 12. 2020 - 12:14
Menjam ta dva za kup gnoja,oglas pod šifro " gnoj za gnoj"
Vojko Stare 3. 12. 2020 - 14:40
Burleska,....
Dodaj komentar