Kaj je Milan Kučan danes delal na Ustavnem sodišču?

Kaj je danes na Ustavnem sodišču, ki je v času koronakrize pokazal, da ni več, to, kar je včasih bil, danes počel zadnji šef komunistov Milan Kučan?

KUČAN POVABLJAN NA SLOVESNOST NA USTAVNO SODIŠČE

kOT PO  neuradnih podatkih piše SIOL, se je Kučan prejšnjemu predsedniku Rajku Knezu na neki slovesnosti pritožil, zakaj ga ne vabijo, in ustavni sodniki so odločili, da ne bodo več vabili le zdajšnjega predsednika republike in tistega pred njim. V primerjavi s prejšnjimi leti, ko so bili govorniki na slovesnosti ob dnevu ustavnosti mednarodno priznani pravniki, je letošnji govornik filozof Tine Hribar.

Po prejšnjih pravilih bi bila povabljena le Borut Pahor in Danilo Türk. Slovesnost na ustavnem sodišču je tokrat posebna, ker mineva 30 let, odkar smo dobili ustavo demokratične republike. In letos je zato gnečo na ustavnem sodišču delal tudi Kučan, zadnji šef komunistov, kot predsednik v času osamosvajanja. Zanimivo pa je, da vabila ni dobil  predsedniku vlade, ki je osamosvojitev in prehod v novo ureditev izpeljala, Lojze Peterle. Vabila prav tako ni dobil Tone Jerovšek, nekdanji predsednik ustavnega sodišča.

Torej se je na Ustavnem sodišču gnetla danes skrbno izbrana leva smetana. Kučan pa zagotovo ni povedal nič pametnega.

P.M.

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji