Kaj razkrivajo tajni posnetki Jankovićeve uslužbenke?

V prisluhe, bolj rečeno v materialni dokaz šušmarjenja z zemljo ljubljanskega kmet se je ujela uslužbenka občine Ljubljana Špela Mazej. Kmet je namreč njene odgovore snemal.

Eden od kmetov na območju kanala C0, ki svoje zemlje občini ne da, je Uroš Jernejc. Ker se upira, je decembra lani v nekaj dneh na njegova vrata trikrat potrkala uslužbenka ljubljanske občine Špela Mazej in ga skušala prepričati, naj vendarle dovoli, da bi kanal C0 tekel tudi čez njegovo zemljo. Jernejc je vse tri pogovore tajno posnel in posnetke dal medijem. Skupaj jih je za kar pet ur. Ekskluzivno je posnetke predvajal Planet TV.

Med lastniki zemljišč, ki za kanal C0 nočeta dati svoje zemlje, sta tudi kmet Uroš Jernejc in njegov oče, ki sta zgolj pet dni po tej Jankovićevi izjavi dobila nenapovedan obisk. Na njuna domača vrata sta potrkala zunanji sodelavec ljubljanske občine Rok Klemše in uslužbenka oddelka za razpolaganje z nepremičninami občine Špela Mazej. 

Na posnetkih je med drugim slišati Jernejca, ki pove, da soglasja ne bo podpisal in da ga moti, da “je (vse; op. a.) že vnaprej dogovorjeno z upravno enoto”, na kar mu uslužbenka občine odvrne: “In kaj boste naredili?” Kot je še slišati na posnetkih, Špela Mazej Jernejcu pove, da bo upravna enota gradbeno dovoljenje izdala v vsakem primeru, vprašanje je zgolj, kdaj. “Tako kot vse do zdaj. Saj veste, saj so tudi vas že na takšen način razlastili,” reče Jernejcu in njegovemu očetu. To vsoto je po njenih besedah predlagal prav Janković.

Obenem pa Špela Mazej Jernejcu in njegovemu očetu — če se ustne obravnave ne bosta udeležila — v podpis ponudi izjavo in odškodnino v višini največ dveh tisočakov. To pa je nekaj drugega, kot je pred parlamentarno preiskovalno komisijo zatrjevala Mazejeva. Pričala je, da odločitve upravne enote nikoli ni prejudicirala in zanikala, da bi bil Janković v te postopke kakorkoli vpleten.

Jankovič, na bi bil najprej pripravljen plačati 300 evrov za kvadratni meter, ko pa je Mazej  županu povedala, da Jernejc hoče 400 evrov za kvadrat in še obresti zaradi nezmožnosti uporabe zemljišča vse od leta 2008, pa da ji je Janković dejal, da več kot 220 evrov za kvadrat ne da.  “Če imate kaj drugega, pa lahko zapakirava v ta paket. O tem pa se lahko mogoče pogovarjava. O tej njivi pa brez zveze, ker bo ubil mene, vas pa ne bo.” Je dejala Špela Mazej.

In zanimivo. Na enem od posnetkov pa je slišati tudi, kako Špela Mazej pripoveduje o svoji nadrejeni in njenem 36-letnem sinu, ki je “10 let delal maturo, potem pa kar v dveh letih diplomiral na fakulteti za šport”. Po njenih besedah zato, ker je njena šefica hodila na večerje s profesorji te fakultete. Jernejcu in njegovemu očetu pove, da je bila nedavno priča telefonskemu pogovoru med njeno nadrejeno in njenim sinom. Piše portal N1.

Sicer pa je Uroš Jernejc pojasnil, da je pogovore z uslužbenko ljubljanske občine Špelo Mazej snemal zaradi lastne varnosti, povračilne ukrepe župana, ki bo proti njemu vložil tožbo, pa da je pričakoval. 

V Jankovičevi Svobodi je vse mogoče? Do kdaj še?

video: Planet TV

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

2 komentarja

Exlevak 27. 03. 2024 - 11:27
Vsaka država ima svojo mafijo, v Sloveniji pa ima mafija svojo državo...žal..!!
Dado 27. 03. 2024 - 12:42
Pa saj ni SDS na oblasti... V tem primeru bi se strinjal s tabo...
Dodaj komentar