Kaj SMC in DESUS sporočata koaliciji ustavnega loka?

slika: facebook

Medtem, ko je šarec vrgel puško v koruzo in hotel oditi na volitve, ni pričakoval, da se bosta stranki SMS in DESUS, takrat še pod vodstvom Aleksandre Pivec, priključili novi vladi pod vodstvom Janeza Janše.

KOALICIJA JENEZA JANŠE OSTAJA TRDNA?

Po tem, ko je leva opozicija našla bodočega (tehničnega) mandatarja, ki bi vladal brez večine in brez volitev, si snovalci t.i. ustavnega loka prizadevajo da se jim pridružita tudi stranki SMC in DESUS.

“V vladi RS smo programsko različne stranke SDS, SMC, NSi, DeSUS. Kljub temu smo našli skupni imenovalec dela v dobro Slovenije v času krize. Državotvorna drža SMC in Desus je rešila in rešuje veliko življenj.” Tako se je predsednik vlade Janez Janša odzval na današnji nov poskus tranzicijske levice, ki si na vse kriplje prizadeva očrniti in zrušiti vlado ter iz ostankov sestaviti novo, a ta ostaja trdna, saj so njeno bistvo skupni projekti in ne kadrovanje, kot želijo to prikazati v levi opoziciji.

V SMC so jasni, da niso bili oni tisti, ki so privedli k propadu Šarčeve vlade, in da so si v vsaki koaliciji najbolj prizadevali za skupno dobro. Po njihovem prepričanju je bil nekdo drug tisti, ki je prisilno ustavil ta skupni “vlak” in skočil z njega, sedaj pa ponovno vabi SMC, da bi se znova vkrcala nanj, v stranki DeSUS pa čeprav nimajo uradnega predsednika, pa zagotavljajo, da se v koaliciji počutijo kot enakovreden, spoštovan partner v vladi, in da so v tej desno-sredinski koaliciji dosegli bistveno več kot v prejšnji levo-sredinski koaliciji, kar je zanje ključno.

Nakladanje ustavnega loka je torej le še en košček neumnosti, zavajanja in laži strank LMŠ, SD, SAM in Levice.

MG





Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

1 komentar

Jan Benč 22. 10. 2020 - 16:14
Serpentinšek je vrgel puško v koruzo,čez čas bo še lok
Dodaj komentar