Kaj so povedali gostje na srečanju Podravske regije SDS? (video)

V Zgornji Koreni je Podravska regijska koordinacija SDS organizirala srečanje članov in simpatizerjev iz regije. Na dogodku so spregovorili podpredsednik SDM Andrej Hoivik, evropski poslanec Milan Zver, minister Aleš Hojs in kot glavni govornik predsednik vlade in stranke Janez Janša.

Predsednik Podravske regijske kordinacije Srečko Hvauc je povedal, da Podravska regija obsega kar 15 odborov, a da na tem dogodku čuti, da so vsi skupaj enotni in zapriseženi vrednotam Slovenske demokratske stranke.

Andrej Hoivik  je v imenu Slovenske demokratske mladine nagovoril zbrane. V svojem govoru je izpostavil dobro delo vlade: “Tako športniki kot SDM uspehe v Sloveniji dosegamo z Vlado RS. V letu 2021 smo postali 5. najbolj varna država na svetu, imamo eno najnižjih brezposelnosti v zadnjih dveh desetletjih, hkrati pa se izboljšujejo ekonomski kazalci na področju gospodarske rasti in blaginje.”

Minister in podpredsednik SDS Aleš Hojs je v svojem govoru poudaril, da državljani vidijo napačno predstavo, kaj se dogaja v Sloveniji: “Večina Slovencev nima časa med tednom na trgu kolesariti in zanikati obstoja virusa. Večina Slovencev takrat dela. To je realnost v Sloveniji, ne pa tisto kar pokažejo mediji v prvih minutah svojih oddaj.”

Osrednji govornik na srečanju Podravske regijske koordinacije SDS je bil predsednik vlade ter SDS Janeza Janše. Na začetku je poudaril, da smo v tem tednu praznovali dan slovenskega športa: “Slovenci smo športni narod in smo v samem vrhu športnih uspehov. Prebili smo se na 1. mesto športnih dosežkov per capita. To dokazuje, da je v Slovencih nekaj, kar nas je skozi stoletja ohranilo. Nimamo samo naravnih lepot, ampak je tudi nekaj v nas, kar nas dela zmagovalno.

V nadaljevanju je predsednik Janša povedal, da slovenska vlada tudi v tem obdobju, ko ima obveznosti tudi za reševanje problemov po celi Evropi, obiskuje slovenske regije in rešuje odprte zadeve. “Z regijskimi obiski smo bistveno pospešili postopke in v seštevku razvoj države. V zadnjih tednih so ministrstva odobrila na desetine projektov in investicij, ki smo jih pogrešali na desetletja. Na voljo imamo več investicijskih sredstev, kot jih je imela Slovenija kadarkoli. Kot je pokazala praksa pa ni dovolj, da si ta sredstva izpogajaš. Vedno sem bil predsednik vlade, se je pogajalo za sredstva, a potem so prišle druge vlade, ki s temi sredstvi niso ravnale racionalno. Od leta 2008 ni bil zgrajen niti en dom za starejše. V tem istem času so leve vlade namenjale velike vsote denarja za nevladne organizacije na Metelkovi 6. Prejemniki teh sredstev danes kolesarijo in se predstavljajo kot ljudstvo. Vemo, kaj so počeli tisti, ki so se po drugi svetovni vojni v Sloveniji predstavljali kot ljudstvo.”

Na koncu svojega govora je Janez Janša izpostavil še en problem, s katerim se sooča slovenska družba – demografija: “Družinska politika je ena izmed strateških zadev, s katerimi se moramo ukvarjati.”

P.M

Posnetki: Podravska regijska koordinacija SDS, vir: SDS.si

 

 

 

 

 

Povezane objave

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?