Kako naj bi se finančno hranil, umetno ustvarjeni levičarski portal Necenzurirano

medijski tajkun Martin Odlazek

Razvpiti medij Necenzurirano velja za valilnico umetno ustvarjenih afer, po kateri osrednji mediji v lasti tranzicijske levice radi povzamejo in se izmišljujejo zgodbe.

Finančno hranjenje razvpitega levičarskega portala Necenzurirano

Zakaj je portal sploh nastal? S prihodom Janševe vlade je bilo potrebno ustvariti portal, ki bo ustvarjal umetne afere, spodkopaval verodostojnost vladnih ukrepov in ustvarjal zmedo na političnem trgu, vse za dobro levice. Novinarska trojka Primož Cirman, Vesna Vukovič in Tomaž Modic veljajo za osrednje novinarske “zvezde” medijskega kartela v službi tranzicijske levice. Novinarska trojka zelo rada modruje o finančnih škandalih v Slovenji. Na vprašanja, ali je financiranje njihovega medija transparentno, se še raje zavijejo v molk Ja nekdo mora te, ne preveč poceni novinarje tudi plačati.

V glavni vlogi pa mediji v lasti Martina Odlazka, levičarskega medijskega tajkuna, ki umetno ustvarjeno kokoš, ki nese leva jajca, oglašuje tudi na vseh svojih radijih. Zanimivo je slišati recimo veselo in domačo narodozabavno glasbo in še kakšen pošten slovenski napev, vmes pa reklamo za necenzurirano. Tudi radijska postaja Veseljak, ja namreč pod Odlazkovim vplivom dosegla ne le glasbeno sito, kjer vsaka glasba ne pride skozi (še posebej gledajo na to, kdo je avtor in o čem govori pesem), kot rudi tudi politično dno.

Kokos agencija, valilnica levega denarja?

Centri moči tranzicijske levice so medijski kapital stavili na Odlazkov imperij, stična točka med raziskovalna trojko in Odlazkovim podjetjem, pa  Kokos agency. Ustanovili so ga 19. februarja 2019. Družbeniki družbe so Aleš Novoselič, Maja Nemec, Andrej Rožanec, Dejan Turk, Rok Šterbenc, Aljoša Sodja, Lea Rejc, Boštjan Kovač, Niko Koderman, Miha Jamšek, Tadej Glavan, Matija Budin, Tadej Blatnik, Igor Klun in večinski lastnik, podjetje s 60-odstotnim lastniškim deležem, Media24, posredovanje in storitve, d. o. o. V strukturi lastništva je lepo vidno, da je stoodstotni lastnik Media24 družba Svet24 d. o. o. Edina lastnica družbe Svet24 je Alena Nardin, nekdanja žena Martina Odlazka, piše Nova24TV.

Alena Nardini se je včasih imenovala Alenka Odlazek. Danes je lastnica družbe Svet24 in direktorica v podjetju Trafikafe. Edini lastnik podjetja je Domen Odlazek. Družba Svet24 pa je poleg lastništva v Kokosu še lastniško udeležena v podjetjih Media Partner, Dedal, BlueTrade, Ekidis in Media24. V pregledu lastništva podjetja Media Partner opazimo, da je bil s 13-odstotnim deležem udeležen eden izmed lastnikov mariborskega Večera, Uroš Hakl, a je v septembru 2019 izstopil iz podjetja. Media partnerji so imeli v letu 2019 nekaj čez milijon evrov prihodkov. Od leta 2016 so prejeli nekaj čez 98 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja.

Ob ogledu strani “necenzurirano” lahko vsakdo vidi, da nimajo nobenih oglasnih sporočil niti prodane vsebine. Na njihovi strani se pojavljajo le članki medija Svet24. Le-ti so lastniki Kokosa. In nebi bilo slabo da FURS naredi temeljiti pregled poslovanja Odlazkove novinarske trojke.  V kratkem času obstoja naj bi, kot piše portal Nova24TV Kokos prejel že 149 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Ja “Novinarčki! za ustvarjene levičarskih zgodb res niso poceni?

Preberite tudi: Necenzurirano.si objavilo neresnične in nepreverjene podatke v zvezi z zavrnitvi helikopterskega prevoza nosečnice s covid-19

PM

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.