Kako naj bi se Musarjeva z zvijačo izognila plačilu prispevkov?

Nataša Pirc Musar, v ozadju Tanja Fajon. Slika: Portal Plus

Nataša Pirc Musar, je predsedniška kandidatka, ki se vse bolj pogreza. Nedavno razkritje portala Reporter jo spravlja v dodaten neroden položaj, zrel za kazensko ovadbo.

Po poročanju Reporterja je  dober mesec po prevzemu položaja Musarjeve na Rdečem križu njen zavod Info hiša izdal račun za storitev pravnega svetovanja v vrednosti 778 evrov. A kot razkriva portal, zavod Pirc Musarjeve ni opravil nobenega pravnega svetovanja, temveč je šlo za fiktiven, lažen račun oz. poskus, da bi RKS na ta način plačal honorar takrat predsednici Rdečega križa Musarjevi za njeno poslovanje.

“Šlo je za plačilo honorarja, ki je pripadal predsedniku oz. predsednici in je bil 500 evrov neto na mesec. Na RKS namreč nisem bila zaposlena, skladno s pravili pa je predsedniku takrat pripadal honorar. Tega sem si, mimogrede, s tisoč evri neto sama znižala takoj po prihodu na 500 evrov neto,” se brani Pirc Musarjeva. 

Pri ostalih predsednikih RKS je bilo običajno, da se znesek za honorar plača osebno, Pirc Musarjevi pa je bil plačan na njen zavod. To pa je po pisanju portala nezakonito. RKS bi namreč moral od celotnega zneska “odvesti” prispevek za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje in dohodnino. Ko pa so plačali 778 evrov na račun zavoda Musarjeve za fiktivne storitve, je šlo dejansko za 778 evrov neto. To pomeni, da ni bilo nobenega odvajanja za prispevke in nobene dohodnine. Država je bila oškodovana za dohodnino, ZPIZ in ZZZS pa za prispevke.  

Kot piše portal 24ur, naj bi Musarjeva odgovornost prelevila kar na takratno generalno sekretarko RKS Renata Brunskole. Trdi, da računa na RKS ni potrdila sama, temveč Brunskoletova, na žigu je njena parafa, sama pa je račun podpisala kot izdajatelj v imenu Info Hiše. A Renata Brunskole je Pirc-Musarjevo postavila na laž. Dejala je, da na računu ni ne njenega podpisa ne parafe, kajti takrat je bila namreč odsotna. Kdo je torej odobril račun? In komu pripada parafa na žigu, pa očitno ne bomo nikoli izvedel?

Kot piše Reporter naj pri tem šlo za sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin? In to naj bi bila bodoča predsednica Slovenije?

Povezane objave

Nekdanji sekretar stranke SMC: “Brglez bi zatajil še svojo mamo za kariero”

Jože Možina povedal jasno in odločno zakaj danes NE stavka!

Bojan Požar: “Stavka na RTV je politični performans na naše stroške”

3 komentarji

marker 17. 08. 2022 - 11:05
Pa kaj potem, če je izstavila račun za nič dela. Cmerar je izstavil celo dva računa za isto storitev. Zdaj veste, zakaj v nebesih ni nobenega pravnika.
marker 17. 08. 2022 - 11:10
Takoj mora odstopiti od kandidature.
mona lisa 18. 08. 2022 - 2:53
Ta še za predsednico kurnika ni. Pokvarjena do konca.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več