Kako ocenjujete delo vlade Roberta Goloba? Glasujte!

slika, fotomontaža

Če pod črto malo manj, kot eno letno delo Roberta Golba, bi lahko rekli, da si ne zasluži niti ocene dve. Obljube so eno, a realnost je žal nekaj drugega.

Trditve o nižjih cenah hrane in nizki inflaciji v primerjavi s sosedi je v parlamentu Janez Janša, ki je razpravo o delu vlade leto po volitvah zahteval, razblinil. Premier Golob z vlado ne verjame uradni državni statistiki, ki pri cenah hrane kaže obratno od tega kar trdi. Zanaša se na svojo posebno plačano skupino, ki v dogovoru s trgovci meri cene skupine izdelkov, ki so jih sami izbrali in v nasprotju z uradno statistiko ugotavljajo, da so se cene hrane dramatično znižale, menda kar za petino.

Kaj bo naslednja stopnja? Bodo še ukinili državno statistiko, ker ne pokaže, kar si želi vlada? Podobno neugledna je bila manipulacija pri primerjavah inflacijskih gibanj s sosednjimi državami. Da smo boljši od vseh sosedov je Golob ugotovil tako, da je iz primerjave izpustil zadnji mesec. Razlog za to pa je bil preprost, uradni podatki naših in evropskih statistikov za zadnji mesec so bili slabi. Po njih nismo bili boljši od vseh sosedov in smo tudi v Evropi med slabšimi. Statistika že spet ne potrjuje premierovih izjav. Piše Peter Jančič za spletni časopis.

Neverjetne so brutalne menjave ljudi za svoje. V vseh državnih podjetjih so nastavljeni Golobovi kadri. To se je zgodilo tako na Pošti Slovenije, kot na Telekomu. Zamenjalo se je urednika Siol.net. Brutalno se je vlada lotila vsega, kar diši po slovenski samostojnosti. Uničila je tudi Muzej Slovenske osamosvojitve. Ministri hodijo na proslave zločinskih organizacij in podobno. Povečali so si število ministrstev, da so lahko obljubili službice nesposobnim predsednikom strank, katere so volivci zapustili. Skratka. V Sloveniji vlade celi kaos.

Recept za Golobovo zmago je bil, ker je strankam prejšnje Kul opozicije uspelo očrniti prejšnjo vlado z zlorabo epidemije. Zlorabo so volivci kaznovali, vse te stranke, ki  so na volitvah propadle ali doživele hud poraz. Tudi SD in Levica. Tako so Golobovi premočno zmagali in si zagotovili oblast. In sedaj neumorno hlastajo za vsem, kar še ni njihovo.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”