Kako si RTV Slovenija predstavlja neodvisno novinarstvo?

slika: rtvslo.si

Ko levičarski “protestniki” grozijo s smrtjo, paradirajo z napisi kot so smrt janšizmu in smrt Janši, te slike pa nato objavijo na nacionalni RTV SLO, bi potem lahko rekli da je nacionalna TV res neodvisen medij? Ko njihova novinarka javno vabi na proteste, ko znani levičar Muki razlaga o demokraciji. To je objektivno poročanje?

“Neodvisno” novinarstvo RTV Slovenija

Na nacionalni RTV Slovenija se na veliko zgražajo nad grožnjami s smrtjo. Kar je tudi upravičeno. Težava pa nastopi, ko se izkaže, da imajo dvojna merila glede tega. Na to problematiko  je preko Twitterja opozoril tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je RTV pozval k opustitvi dvojnih meril. “V okrilju ekstremne levice so namreč postali osrednji vzpodbujevalec sovraštva, groženj in celo del skupine, ki v času koronavirusa ogroža zdravje in življenja.”

Ko v studio nacionalne TV pripelješ za “neodvisnega” strokovnjaka nekoga, ki na svojem Facebook profilu javno grozi, blati predsednika vlade s Hitlerjem in je sovražno nastrojen do katolikov. Potem to ne more biti neodvisno poročanje.

Kako naj bo neodvisno poročanje nacionalne televizije, kateri vsi Slovenci plačujemo za njeno delo lahko neodvisna, če njihova novinarka Pašek-Šetinc odkrito poziva ljudi na proteste v času epidemije?

Na nacionalni TV pozabljajo, da je za tako obnašanje ali spodbujanje k takemu obnašanju zagrožena zaporna kazen. Tukaj so mišljena naslednja kazniva dejanja: veleizdaja, napad na ozemeljsko celovitost, napad na neodvisnost države, kršitev ozemeljske nedotakljivosti, uboj predsednika republike, nasilje zoper najvišje predstavnike države, nasilje zoper predstavnike tujih držav ali mednarodnih organizacij, oborožen upor, diverzija in sabotaža.

Zanimivo je, da je RTV Slovenija vseskozi trobi, kako naj bi se nad njo izvrševal pritisk. A dejstvo je, da je ravno sama tista, ki je najbolj sovražna in očitno subjektivna. Še posebej je to moč opaziti, ko gre za tiste, ki levičarski struji na nacionalki niso po godu.

Pravi obraz nacionalne “neodvisne” televizije bomo odkrivali še naprej!

MG


Povezane objave

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Neverjetno! Poglejte kakšen manever je Svoboda uporabila, glede preiskave poslov Gen-i

Narodnozabavna glasba v šoku. Umrl je eden najbolj znanih harmonikarjev!