Kakšen bo načrt vračanja otrok v šole?

slika je simbolna

V šole se bodo po načrtu vlade najprej vrnili učenci in gojenci zavodov za otroke s posebnimi potrebami.

Vračanje v šole januarja?

Šolska ministrica Simona Kustec je za medije pred sejo odbora DZ, ki razpravlja o vladni politiki pri odpiranju šol, dejala, da bo vlada o tem odločala do konca tega tedna. Takoj za otroki s posebnimi potrebami se bodo sicer v šolske klopi po vladnem načrtu najprej vrnili učenci prvega triletja osnovnih šol. Če bo vse potekalo idealno, naj bi bila večina otrok sicer spet v šolah do konca januarja.

Kot je pojasnila Kustečeva, skupaj z ministrstvom za zdravje pripravljajo dokončne protokole in informacije v zvezi s hitrim testiranjem na okužbo z novim koronavirusom. Prednostno se bodo 4. januarja testirali zaposleni v zavodih in osnovnih šolah za otroke s posebnimi potrebami, za njimi pa tudi učitelji in drugi zaposleni, ki bodo izvajali izobraževanje v prvem triletju. Testiranja bodo po njenih navedbah izvedli s pomočjo mobilnih ekip, ki jih pripravi ministrstvo za zdravje, in sicer v šolah, tako da zaposlenim ne bo treba nikamor hoditi na testiranje.

Vsi, torej zaposleni, otroci in starši, pa bodo morali po njenih besedah spoštovati vse epidemiološke ukrepe in slediti smernicam strokovnega pedagoškega dela. Zaposleni bodo morali slediti tudi priporočilom za izvajanje hitrih testov.

PM

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”