Kakšen monopol ima RTV nad ostalimi mediji! Številke so neverjetne!

slika je simbolna

Prisilno plačevanje RTV naročnine, mediju, ki ni ni za vse in od vseh Slovencev, kar bi nacionalni medij moral biti, je pri nas na žalost stalna praksa.

Za nacionalno televizijo preveč denarja!?

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) v zadnjih letih od plačanih rtv-prispevkov dobi nekaj več kot 90 milijonov evrov letno. Znesek se skozi leta v povprečju nekoliko povečuje, mora pa RTVS od leta 2011 namensko uporabiti dva odstotka zbranega prispevka za podporo produkciji filmov, namenjenih za kinematografsko predvajanje.

Samo za občutek: Planet TV je imel v letu 2019 dobrih 14 milijonov evrov prihodkov, Nova24TV pa skromnih 1,7 milijona evrov. Pri takem (finančno) monopolnem položaju RTVS manjše televizije enostavno ne morejo biti konkurenčne ne pri množini produkcije vsebin, ne pri številu tehničnih in novinarskih kadrov.

Vrednost zbranih sredstev iz naslova rtv-prispevka je sicer v celoti odvisna od zakonskih določil oz. pravnih predpisov s predmetnega področja. Znotraj zakonskih določil pa se znesek zbranega prispevka spreminja oziroma se od leta 2010 redno povečuje zaradi stalnih aktivnosti za pridobivanje novih zavezancev, ki temeljijo predvsem na osnovi pozivanja odjemalcev električne energije in preverjanja z našimi evidencami, pa pojasnjujejo na RTVS.

Ob takih številkah enim res ni hudo!?

Prav dobro se torej godi levičarskemu kadru na RTV. Televiziji, ki že dolgo ni več vseslovenska. Ampak vse bolj postaja levičarsko usmerjena propagandna televizija določenih političnih strank.

MG


Povezane objave

To se je včeraj dogajalo na avtocesti. Poglejte kaj je počel voznik avtobusa

Pozor! Danes možni siloviti nalivi, močni sunki nevihtnega piša in toča

Znano je, kaj bo pogreb Rudija Poljanška. Udeležite se ga v narodni noši

1 komentar

Jože Bulc 9. 08. 2020 - 23:31
Pljuvate po nacionalki. Sram vas je lahko. Tisti, ki to delate , vemo, da je zaradi razkritij napak storjenih v SDS, ali napake Janše. To so razkrile novinarke nacionalke. IN KOT JE ŽE BILO, SLEDI JANŠEVO MAŠČEVANJE. Tako smo izvedeli za mahinacije SDS, za mahinacije in korupcijo v Janševi vladi. Tako vsaj vsa Slovenija ve, da je Janša dvoličen. Očital je prejšnjim vladam, žalil je Cerarja, Šarca, zdaj pa je sam "NIČ BOLJŠI". Še kritike ne prenese in besni na twiterju........policijo pošilja nad protestnike in rumenosrajčnike.... Janša in janšizem, nič dobrega. Očitno želi Janša z novo zakonodajo vzeti denar nacionalki in ga dati madžarskemu lastiku nova24tv, ker ima Janša in drugi iz SDS, delnice....
Dodaj komentar