Kakšna je razlika med slovenskimi in avstrijskimi komunisti?

Vladimir Smrtnik, koroški Slovenec je Podžupan Bistrice ob Pliberku. Kaj je dejal ob zmagi komunistov v avstrijskem Gradcu?

Razlika med avstrijskimi in slovenskimi komunisti je več, kot očitna

Vladimirja Smrtnika Slovenci bolj poznamo, kot pevca v znanem Kvintetu bratov Smrtnik. V njegovi domači občini Bistrica nad Pliberkom, kjer živi z družino od leta 1996, je leta 2015 ustanovil gibanje, ki je nekaj novega v politični pokrajini na južnem Koroškem. Gibanje REgi (Regionalna lista Bistrica) je edina neodvinsa lista, ki skuša združevati nemško in slovensko govoreče osebnosti na enakopravni osnovi, ter povezuje tudi osebnosti iz raznih političnih taborov za skupni cilj − krepiti regijo pod Peco in delati dobro politiko za domači kraj pod geslom »Gemeinsam – skupno«. 

Na nedavnih volitvah v avstrijskem Gradcu, kjer so zmagali t.i. avstrijski komunisti, je dejal da je med slovenskimi in avstrijskimi komunisti velika razlika: “Razlika med KPŐ in komunisti v Sloveniji je ogromna. Komunisti v Sloveniji so privilegiranci, tisti, ki imajo vile na morju, dobre službe in avtomobile. Komunisti v Sloveniji se borijo za privilegije, ne pa za ljudi. V Gradcu je ravno obratno. Tam delajo verodostojno za šibke v družbi in imajo zaradi tega velike uspehe.”

Komunizem je v Sloveniji pustil očitno dolgotrajne posledice. Ponosni nasledniki pa jih samo še uveljavljajo.

P.M.

 

Povezane objave

Slikanje predsednice države, v posmeh vsem žrtvam komunističnega nasilja!

Zasedba FDV – družinski posel družine Vajgl?

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.