Kam bi Cerar rad vtaknil nesojeno mariborsko kandidatko za Evropske volitve, Helena Cvikl?

slika twitter

Nesojena kandidatka za Evropsko poslanko Helena Cvikl je na volitvah totalno pogorela. Volilci so ji namenili le 1222 glasov, že nekaj časa mrtvi stranki SMC pa le 7.560 glasov, kar pomeni le 1.60 %.

Kam bo odšla Helena Cvikl?

A Očitno je kandidaturo na nek način le potrebno plačati. Naj spomnimo, da je bila Helena Cvikl pred časom zamenjana, kot direktorica mariborske Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem ter je velika poražena kandidatka za evropsko poslanko na kandidatni listi še bolj poražene Cerarjeve stranke SMC na nedeljskih volitvah za evropski parlament.

A vendar to očitno ne zamaje njenega položaja. Po navedbah Požareporta, naj bi kljub vsemu (temu) zahtevala “plačilo” za to, da se je “žrtvovala in šla na kandidatno listo SMC”, kar je bil po svoje res politični samomor in sramota. Cviklova naj bi zahtevala direktorsko mesto na Zavodu za turizem Maribor. In ker mariborski župan prihaja ravno iz stranke SMC je takšna zamenjava v kratkem res zelo mogoča.

In le kam bo po naslednjih volitvah SMC vtaknil samega Cerarja, če bo propadel na še enih volitvah? No mogoče bi ga lahko zaposlil celo Arsenovič. Išče se namreč nov direktor mariborske Snage.

SIFA

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!