Kangler se je Mariborčanom opravičil za radarje, Arsenović pa za svoje nasilništvo (še) ne.

Franc Kangler

V nedeljo bo znano, ali se bo Saša Arsenovič vnovič postal župan, mesta Maribor, ali pa se bo na županski stolček zavihtel nekdanji župan Franc Kangler.

Kandidata, ki bosta krojila usodo Maribora v tem tednu, sta že začela s predvolilno kampanjo. Imata pa tudi vsak svojo večjo afero. Franca Kanglerja so pred leti odnesle t.i. “mariborske vstaje” zrežirane od tranzicijske levice. Razlog pa so bili radarji, s katerimi je takrat razburil Mariborčane. In če je Kangler zaradi tega, leta 2014 odstopil, bi moral zaradi afere, ki si jo je pridelal aktualni župan Saša Arsenivić v mesecu aprilu letošnjega leta, ko je davil tujega mladoletnika, odstopiti tudi sam. Pa čeprav je tožilstvo odstopilo o pregona.

Spomnimo. Na velikonočno nedeljo, je župan Saša Arsenovič, napadel 13-letnega otroka, zaradi banalne zadeve, rabljenih teniških žogic, katere so otroci pobirali iz smeti. Najprej je, po pričevanju očeta mladoletnika, skupino otrok zmerjal in poniževal, ko pa je dobil nazaj isto, se je fizično lotil 13-letnika in ga začel daviti, potem pa je, kot strahopetec pobegnil. “Ta gnoj nima več kaj iskati na mestu župana!” Je takrat zapisal oče 13-letnika.

In če se Arsenovič Mariborčanom za svoje nasilništvo še ni opravičil, vemo tudi, da je nekoč svojemu natakarju celo odgriznil prst, pa je Franc Kangler storil ravno to, kar bi moral narediti vsak. Mariborčanom in Mariborčankam se je opravičil za neposrečeno potezo z radarji in jim obljubil, da bo Maribor spet mesto, kjer bo vredno živeti.

Leporečenje in skrivanje svojih afer za novinarji Večera ni ravno častno dejanje Saše Arsenoviča. A ker gre za župana iz levega političnega pola, so vse afere pozabljene očitno pozabljene. Si je pa Franc Kangler zagotovil podporo mestnega odbora SDS, v drugem krogu lokalnih volitev.

Bodo Mariborčani končno prišli k pameti?

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar

1 komentar

mona lisa 29. 11. 2022 - 5:24
Mariborčani v nedeljo rečite NE Srbu ki je nasilen in izčrpava Maribor za svoj žep.
Dodaj komentar